En el cor del Vallès Occidental s'ha realitzat un taller de masculinitats de 20 hores de durada, organitzat per Actuavallès amb el suport de la Generalitat de Catalunya, que esdevé un far de llum per a homes heterosexuals, cisgènere i majors de 18 anys. Aquest espai, més que un refugi, és un laboratori de transformació personal i col·lectiva. A continuació mencionem allò que hem après amb aquesta experiència socioeducativa.
La solitud emocional i la incapacitat de comprendre les emocions són senyals d'alarma. L'espai ha desafiat aquests límits, promovent l'autoconeixement i la comunicació efectiva. A més, els estereotips de gènere són barreres estructurals que limiten i els participants aprenen que les actituds no tenen gènere i que la llibertat personal transcendeix els rols preestablerts.
L'ideal de l'home feminista perfecte es desmunta per revelar una veritat més terrenal: la perfecció no existeix. Acceptar les contradiccions i aprendre dels errors és el camí cap a espais més segurs. Perquè procrear, proveir i protegir són conceptes que han definit la masculinitat hegemònica, però ara es troben en qüestionament. Els tallers conviden a explorar identitats més enllà d'aquests pilars tradicionals.
La masculinitat, influïda per factors històrics i culturals, no és fixa. La formació ofereix una oportunitat per a repensar i remodelar aquesta genealogia. Entendre's millor a un mateix permet millorar les relacions amb l'entorn, proporcionant eines per navegar aquest procés amb més seguretat.
La construcció d'una nova masculinitat és una tasca col·lectiva, on la comunitat col·labora amb valors compartits, reconeixent les diverses realitats que ens defineixen. Aquest taller ha sigut un testimoni de la capacitat de canvi i creixement, un exemple de com la reflexió i l'acció poden enriquir les nostres vides.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.