Recentment, mentre llegia un llibre fascinant, vaig quedar captivada per una metàfora que em va fer reflexionar sobre la naturalesa de la nostra ment i la seva influència en la nostra vida. El fragment deia així:
“Imagina't assegut enmig d'un esplèndid i exuberant jardí, envoltat de les flors més espectaculars que puguis imaginar. L'ambient és extraordinàriament tranquil i silenciós.”
Saps a què fa referència aquest jardí? A la teva ment. Al que podria ser.
L’autor del llibre explica de manera molt lògica que si cuidem la nostra ment, si la nutrim i la cultivem com si fos un jardí fèrtil, la seva bellesa i el seu poder floreixeran més enllà de les nostres expectatives. Però, si permetem que la negativitat i l'ansietat esdevinguin males herbes que envaeixen el nostre jardí mental, mai podrem assolir la pau i l'harmonia interna que tant anhelem.
Quins creus que són els residus tòxics que sovint inunden el nostre jardí mental?
Les preocupacions. Les ansietats. La nostàlgia del passat. Els càlculs sobre el futur. Els temors retroalimentats.
Resulta sorprenent saber que, en un dia normal, una persona té uns 60.000 pensaments, dels quals el 99% són exactament els mateixos que els del dia anterior! I la majoria són negatius o de preocupacions. Aquesta repetició incessant dels mateixos pensaments és “la tirania de pensament empobrit” que t’estan impedint créixer i prosperar.
No obstant això, hi ha esperança. Pots entrenar la teva ment per centrar-te en el costat constructiu de les coses, en la bellesa del moment. Amb entrenament i repetició l'enfoc de la teva ment canviarà. És important saber que la teva manera de veure el món determina la teva qualitat de vida. Com va dir William James "La majoria de la gent viu -ja sigui física, intel·lectual o moralment- en un cercle molt restringit de les seves possibilitats. Tots nosaltres tenim reserves de vida en què ni tan sols somiem." Donem-li un parell de voltes. Com a mínim sortirem uns instants del 99%.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.