L'edat és la tercera causa de discriminació a Espanya, superada per la discriminació de gènere i racial. A la discriminació per edat se l'anomena Edatisme, que es refereix, segons l'OMS, a la manera de pensar (estereotips), sentir (prejudicis) i actuar (discriminació) pel que fa als altres o a nosaltres mateixos per raó d'edat. I a aquesta discriminació per edat, ara se li suma la discriminació digital cap a aquest col·lectiu.
Resulta que cada cop que volem fer qualsevol tràmit amb l'administració, qualsevol consulta bancària, simplement portar a sobre el famós passaport covid, o les mil gestions que la societat i les empreses ens imposen, si no ens hem digitalitzat no som ningú. El problema, a parer meu, són totes les persones grans que van néixer analògiques, quan no existia ni la televisió, ni el telèfon, ni internet per descomptat, i han de morir digitals perquè si no, com molts pensen, "morirem idiotes, o, el que és pitjor, sols".
Em preocupa aquest aïllament social, ho hem viscut amb la pandèmia, totes les persones amb edat molt avançades van fer un curs accelerat amb els seus fills i nets per poder veure's virtualment, enviar missatges o simplement per comunicar-se i no sentir-se aïllats. Reflexionem davant aquest aïllament social que els hi estem provocant i ajudem en la mesura que puguem facilitar-los les seves comeses, i això només pot venir d'una aliança institucional i civil.
Benvinguda l'era digital en tots els seus avenços, però personalitzem les necessitats dels que amb la seva feina a l'era analògica han donat peu que siguem la resta digitals.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.