En els darrers anys, i el 2020 no en serà l'excepció, l'execució dels pressupostos municipals està molt lluny d'allò desitjable. M'intento explicar: s'aproven uns pressupostos expansius, amb una recaptació prevista per a fer molta despesa i unes inversions milionàries, però després la ciutadania complim amb els nostres deures (paguem els tributs) i l'administració no compleix amb les seves previsions (destinar als serveis públics els diners recaptats). Així en resulta un superàvit econòmic per a pagar els bancs, eixugar el deute, però no pas per a millorar la ciutat, ni la qualitat de vida dels seus habitants.
Tot això no és fruit només d'un mal càlcul d'ingressos i de despeses, sinó també d'una organització que no s'ha modernitzat, amb una plantilla menystinguda, en gran part desmotivada, sense que se'ls ofereixi ni les eines, ni la formació necessària. Si això li sumem certes dinàmiques internes, el resultat és una precària organització i la manca de control polític sobre aquesta.
S'ha de revertir aquesta situació per a oferir els serveis públics que Cerdanyola mereix: dotar els serveis del personal suficient i adequat, i dels recursos necessaris; innovar en l’àmbit dels recursos humans i la simplificació organitzativa; avançar en la digitalització; millorar la transparència i la participació. Som conscients que això no es fa ni en 1, ni en 2 anys, però cal iniciar el camí de forma immediata. No valen promeses miraculoses, ni inversions faraòniques que no s'executen, ni molt menys fer demagògia, sinó posar les bases dels canvis i planificar el futur.
Cal una veritable revolució organitzativa i per això és imprescindible un lideratge intern que el govern municipal no el té, més preocupat de fer propostes i polítiques d'aparador, que no pas d'endreçar i coordinar internament l'Ajuntament i millorar els serveis públics.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.