L’institut CAR Sant Cugat vol promoure l'exercici físic entre els joves de Cerdanyola

Aquest gener s'han organitzat dues sessions entre alumnes de Batxillerat dels instituts de Cerdanyola per a inculcar un estil de vida més saludable

Els alumnes del cicle superior de condicionament físic de l’institut CAR Sant Cugat, organitzen cada curs una trobada esportiva per a tots els alumnes que cursen batxillerat a Cerdanyola del Vallès. Enguany aquestes jornades es duen a terme aquest gener: la primera va ser el dia 24 i la segona serà aquest divendres 31 de gener. al PEM Guiera de Cerdanyola. Entre les dues sessions participaran un total de 360 alumnes dels instituts de Cerdanyola.

Promoure l'exercici i un estil de vida saludable

Durant aquestes jornades, es realitzen diverses activitats físiques i esportives, amb l'objectiu de promoure l'exercici i un estil de vida saludable per als joves participants, tal com expliquen la tècnica d’esports de l'Institut CAR Sant Cugat, Mireia Bordonaba, i el secretari tècnic, Juanma Velazquez

“Aquesta activitat neix primer d’un grup de treball de docents d’educació física de diferents centres educatius de Cerdanyola on el professorat proposa diferents trobades per al seu alumnat. Una d’elles, aquesta. Ara mateix fem activitats des de primer d’ESO fins a primer de batxillerat”, explica Velázquez. 

El secretari tècnic afegeix que degut a “una falta de pràctica esportiva”, el que fan els organitzadors amb aquesta activitat és incitar “que els joves facin una mica d’activitat física i coneguin una mica més el món del fitness i del condicionament físic”. 

Per la seva banda, la Mireia Bordonaba comenta que “al final estàs donant a conèixer una activitat esportiva que han tocat poc o pràcticament no ho han fet”. Tots dos organitzadors, expliquen en declaracions al TOT, que els beneficis que tenen aquestes activats per als joves és que “treballen la força, el condicionament físic, la resistència o l’agilitat”. “Els proporcionem que siguin coneixedors i facin un tastet de totes aquestes activitats”, diu Juanma Velázquez. 

 

Devallada de la pràctica esportiva

A més, narren que “cada cop les estadístiques demostren que hi ha una devallada de la practica esportiva en els joves” i fan molt incís en en el moment que arriben a l’etapa escolar posterior a l’ESO. 

“La practica esportiva és inferior, especialment a batxillerat. Des del Consell Esportiu intentem treballar per veure quines possibilitats podem desenvolupar per augmentar aquesta practica esportiva”, explica Juanma Velázquez. Els dos coordinadors d’aquesta trobada esportiva coincideixen en què “en general venen molt animats. El feedback que rebem dels docents sempre és que els joves han estat motivats”

Pel que fa a les condicions del PEM Guiera, Velázquez creu que “les instal·lacions són idonies per poder fer les activitats. Evidentment, si tinguessim més instal·lacions podriem fer més activitats. Però pel que tenim, creiem que són bones per dur a terme les activitats”. 

A partir de la motivació dels joves, el professorat proposa activitats. La Mireia Bordonaba creu que l’educació física hauria de tenir més hores en els centres educatius. “Al final és una part de l’educació que molta gent, l’única activitat esportiva que fa és la que fa a l’escola. Després a casa cadascú té les condicions que té. Treure aquest espai és perjudicial”, comenta la tècnica d’esports. 

"La coordinació és molt diferent del que t'imagines amb la realitat"

D'altra banda, un dels coordinadors del projecte, el Martí Salvador, explica que "la realitat és molt diferent del que t'imagines sobre el paper". Salvador explica que a la pràctica "hem hagut de canviar moltes coses a últim moment". Segons comenta, "la principal dificultat que ens hem trobat és que per anar a certes sales d'activitats, hem de creuar pel gimnàs i crec que això als clients els molesta una mica".

De cara al futur, els organitzadors esperen continuar fent aquestes trobades perquè "aquest projecte ajuda molt a tothom. Sobretot als joves de batxillerat".

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.