Gerard López, un esportista enfocat i apassionat amb la gimnàstica rítmica

Amb tan sols 27 anys ha aconseguit una carrera excepcional i ha passat d'esportista a entrenador

Gerard López, dels pocs homes en un esport tradicionalment associat a les dones, ha demostrat, amb tan sols 27 anys i amb la seva vocació, convertir-se en gimnasta professional. Des de fa un any, transmet la seva passió per aquest esport com a entrenador.


Com comença la teva passió per la gimnàstica rítmica?
Va començar per casualitat. Estàvem a classe llegint un llibre que deia que la protagonista es posava la cama darrere del cap, ho vam intentar fer tota la classe i a mi em va sortir. No sabia que jo tenia certes qualitats i a partir d'aquí, ho vaig anar practicant i vaig passar una prova que em van fer.
 

Com es porta ser home i estar en un esport que a dia d'avui encara és vist per a dones?
A mi sincerament mai m'ha suposat cap problema. Encara més, amb totes les persones implicades en la meva carrera esportiva (el 99% dones) totes m'han recolzat, aguantat i m'han tractat molt bé i com una persona més. Tothom m'ha fet sentir còmode. A l'escola em va perjudicar de certa forma. El tema del Bullying hi era, però crec que té molt a veure com un s'ho pren. Quan rebia bullying mirava en la part positiva escoltant a la gent que creia en mi i passant dels que no.
 

Quin consell els donaries a altres nois que vulguin practicar aquest esport?
Primer de tot que provin si els agrada o no i que siguin lliures de decidir sense tenir en compte l'opinió destructiva de la resta.
 

Fa un any que vas deixar de ser gimnasta per ser completament entrenador. Què et va portar a fer aquest canvi?
Va ser una decisió presa en el moment que volia, com volia i on volia. Tot va ser decisió meva. Vaig preparar tota la temporada amb molta estima i molt esforç per gaudir dels fruits que durant anys em va donar aquest esport, inclús les inseguretats. El meu objectiu de tot el camí era gaudir-ho.

Gerard López en una competició. FOTO: Cedida

Gerard López en una competició. FOTO: Cedida


 

Com a entrenador, què els inculques a les gimnastes?
Veure que tot esforç té la seva recompensa, veure que l'evolució va de mica en mica i no immediatament i fer-les gaudir de tot allò que com a esportista jo no vaig gaudir. També els intento ensenyar de la meva essència i qui és únic i destaca en alguna cosa.
 

Com es viu des de dins un campionat de gimnàstica rítmica com a gimnasta i ara com a entrenador?
Es veu molt diferent com a entrenador que com a gimnasta. Com a gimnasta vas més tranquil perquè saps que depèn de tu i com a entrenador no saps que està passant pel cap de la gimnasta.
 

Has participat en talent show com Got Talent. Què va significar participar en un programa com aquest?
M'ho vaig passar molt bé, vaig poder combinar el que vaig estudiar (Audiovisuals) amb la meva passió per la gimnàstica rítmica, però quasi ni me n'he assabentat. No he tingut cap tipus de repercussió. Això sí, és una experiència més que m'enriqueix i que m'aporta aquest tipus de saviesa que puc transmetre als altres a través de la meva experiència.
 

Quin és el teu èxit personal?
Per mi l'èxit és haver fet el que sempre m'ha agradat, haver-ho gaudit i haver tingut la sort que la meva feina agradés als altres i ser exemple. Això fa que la teva feina cobri un sentit i per a mi això és tot un èxit.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.