El Cerdanyola Club d'Hoquei, obligat a guanyar a la pista del CP Congrés en la final per l'ascens

El Cerdanyola CH ha perdut el primer partit de la Final de Play Off d'ascens a Ok Liga Plata

El Cerdanyola Club d'Hoquei va caure 3-5 en el primer partit de la final del Play Off d'ascens a Ok Liga Plata davant el Club Patí Congrés. Els barcelonins es van emportar la victòria en un partit igualat al Pavelló Municipal Can Xarau-Paco Arpide, el diumenge 12 de juny.

Els verd-i-blancs tenen el repte de forçar el tercer partit empatant l'eliminatòria a la pista del CP Congrés, el divendres 17 de juny a les 20 h.

Domini sense premi

Les graderies de Can Xarau es van dividir per colors -verd i groc- per omplir-se amb aficionats del Cerdanyola CH i del CP Congrés. Amb un ambient que el pavelló no veia des de fa anys, es va jugar el primer partit de la final del Play Off d'ascens a Ok Liga Plata.

Centenars d'aficionats d'ambdos equips van viure el partit a Can Xarau. FOTO: Mónica GM

El Cerdanyola CH va arrencar proposant un joc ofensiu i marcant el ritme del partit. Un bon inici els va permetre avançar-se al minut 10 amb un gol de Marc Ramírez al contraatac gràcies a la combinació amb Arnau Gangonells. Amb el 0-1 al marcador, els verd-i-blancs agafaven domini del joc davant un CP Congrés fort en defensa però sense opcions de generar perill. Un penal en contra dels cerdanyolencs va ficar els barcelonins de nou al partit.

Marc Aubets, qui va marcar un total de quatre gols, va establir l'empat 1-1 i un minut després va avançar el CP Congrés fent l'1-2. Amb aquest resultat va arribar el temps de descans i a la represa, els groc-i-negres van eixamplar diferències amb un gol de Biel Perpinyà. El Cerdanyola CH no es va ensorrar davant el resultat en contra i es van mantenir insistents en atac fins que la pressió va donar fruits: Albert Hernández va fer el 2-3 al minut 32 i Víctor Bonilla va empatar 3-3 al 47. Entremig, Ninu Pérez va aturar una falta directa del CP Congrés.

Bola aturada decisiva

Els verd-i-blancs jugaven els millors minuts de partit buscant el gol de la victòria, però dues jugades a bola aturada en contra van trencar l'objectiu. En poc més d'un minut, Aubets va marcar de penal i de falta directa -aquesta arran d'una protestada targeta blava a Albert Hernández- i va establir el 3-5 definitiu.

El CP Congrés es va emportar la primera victòria de la final, que es decidirà al millor de tres partits. Així, el Cerdanyola Club d'Hoquei està obligat a guanyar en el segon partit per forçar el tercer. El següent enfrontament tindrà lloc el divendres 17 de juny a les 20 h al Pavelló Camp del Ferro de Sant Andreu (Barcelona).