De Mar i Cel a Rosalía, el Concert al Castell es converteix en la festa de la música catalana

L'AMCV va comptar amb convidats especials per repassar les arrels de la música catalana

 

 

 

 

 

Les altes temperatures del 28 de juny no van aturar al públic del Concert al Castell en el 18è aniversari de l'esdeveniment. Arribant a la majoria d'edat el concert de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV) al Castell de Sant Marçal es va transformar en la gran festa de la música fent un repàs dels sons del musical Mar i Cel, la rumba, el rock català, el flamenc de Rosalía o les novetats de l'escena musicals cerdanyolenca. El títol del concert d'enguany ja ho avançava: Un castell d'arrel. Així com els noms dels artistes convidats, el compositor Albert Guinovart, David Mauricio, CapiNàs i Cronopios.

 

 

'Les mans al vent'

 

 

El Concert al Castell va començar amb una novetat mai vista a Cerdanyola. El reconegut músic Albert Guinovart es va asseure al piano i va acompanyar la Banda i la Coral de l'AMCV. Amb Gerard Pastor a la batuta, la Banda va interpretar l'intensa peça 'Les mans al vent', obra original de Guinovart. Després d'aquesta part exclusiva de la Banda, la Coral va entrar a escena per interpretar la música del musical teatral Mar i Cel, també creació de Guinovart. Al ritme de 'L'himne dels pirates', el Concert al Castell va arribar a l'equador en una nit calorosa. 

 

 

 

 

 

Tornant a les arrels

 

 

Des d'Els Pets fins a Rosalía passant per Jarabe de Palo. L'AMCV va tornar a les arrels de la música catalana i de la música que ha acompanyat a les diferents generacions de músics i cantants que formen la Banda i la Coral. Les primeres notes del 'Bon Dia' d'Els Pets va provocar una exclamació entre el públic. "Aquesta me la sé!", deurien pensar. Les notes de la següent cançó, 'Mediterraneo, de Joan Manuel Serrat, també van provocar una exclamació, però aquest cop amb una certa nostàlgia. Per arrodonir-ho, el cantant David Mauricio saltava a l'escenari per posar la veu a la música que defineix l'esperit del mar Mediterrani.

 

 

 

 

Les sorpreses no van deixar d'arribar durant la nit al Castell de Sant Marçal. Les guitarres espanyoles van començar a sonar amb el grup CapiNàs i les versions de clàssics de la rumba que van interpretant amb l'AMCV. 'Amigos para siempre' o 'El muerto vivo' de Peret van transport als assistents als balls d'estiu d'anys enrere. Les arrels, que en el Concert al Castell van demostrar ser moltes i molt diverses, també van passar pel flamenc. Un flamenc, però, que s'ha reconvertit amb l'èxit de la catalana Rosalía. L'AMCV no va deixar escapar l'oportunitat de fer una versió simfònica de 'Malamente'. Durant la nit també va sonar el tema 'Flying Free', conegut per ser l'himne de la discoteca Pont Aeri, o la música festiva de Txarango, amb la cançó 'Músic de carrer' interpretada per David Mauricio.

 

 

Per tancar el concert, l'AMCV va posar el focus en les arrels més properes, les de Cerdanyola. Els membres del grup local Cronopios van aparèixer a l'escenari per fer una versió adaptada del seu primer single, el descarat 'La sorona creació'. Amb frases com "tenim el flow de les rates del Riu Sec" o "al nostre pentagramma li diuen AP-7, des de Canaletes a la Plana del Castell", els Cronopios van muntar la festa final reivindicant els seus origens a Cerdanyola, que ha esdevingut una ciutat de músics gràcies a iniciatives com l'AMCV.