L'exposició Al Vallès som gent de vinya, creada en col·laboració entre els museus de Ripollet, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac i Rubí, va néixer amb l'objectiu d'investigar i difondre la tradició del cultiu de la vinya que uneix els pobles del Vallès.
L’exposició s'ha inaugurat aquest diumenge 15 de setembre i es pot visitar fins al 30 de desembre. A la inauguració, la regidora Pilar Adell i l'alcalde Carlos Cordón han agraït als assistents la seva presència. "A Cerdanyola hem ampliat els continguts i parlem de la història de la vinya des de l'època ibèrica fins avui i de la producció i comercialització del vi", comentava Pilar Adell.
Dividida en diferents parts
La mostra se centra en el conreu de la vinya i la producció i comercialització de vi al Vallès Occidental des de l’antiguitat fins avui.
L'exposició es divideix en diferents àmbits temàtics i consta de dues parts, una general i una altra dedicada a Cerdanyola. En la part de la ciutat s’exposaran estris i objectes vinculats a la vinya i al vi, especialment de la col·lecció de la família Costa-Milà, cedits al Museu d’Història de Cerdanyola l'any 2021.
La mostra, que ha comptat amb el suport econòmic de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, és itinerant i ja ha visitat alguns municipis del Vallès Occidental. La pròxima parada serà a Cerdanyola, a on diverses entitats estan preparant activitats relacionades amb l’exposició.
Tot pintant amb vi, una de les activitats
La primera d’aquestes activitats és el taller Tot pintant amb vi, que es va fer abans de la inauguració oficial de l’exposició. En el taller s'ha donat a conèixer les diferents varietats dels tipus de raïm, de vi i dels seus colors. S'ha explicat la influència i les característiques del terreny, del temps i la temperatura en el creixement dels ceps i del producte final, el raïm.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.