El TOT Cerdanyola i GalUAB, l'equip matemàtic de la Universitat Autònoma de Barcelona, signen un acord de col·laboració per donar cobertura a les seves activitats i competicions.
Fundat inicialment com a Gatois el setembre de 2023, GalUAB enceta el seu segon any com a equip oficial de competició matemàtica representant de la UAB, consolidant-se com una de les iniciatives més innovadores en l'àmbit universitari. Un dels objectius de l'equip és promoure les matemàtiques a la comunitat universitària, donant continuïtat a les matemàtiques.
El format de competició de GalUAB posa a prova les habilitats analítiques i la capacitat de treball sota pressió dels jugadors, que són estudiants de grau de la UAB, principalment de Matemàtiques, Física, Informàtica, entre altres graus. Entre ells, està Pau Palomar, qui va treure un 13,9 a las PAU, entre altres.
Funcionament dels partits
Cada partit consisteix a resoldre 3 problemes matemàtics en un màxim de 90 minuts, amb un mínim de 3 i màxim de 6 jugadors. Els equips competeixen simultàniament, i el primer a resoldre correctament els problemes obté la victòria. Si cap equip aconsegueix resoldre tots els problemes dins el temps, el partit acaba en el resultat que en tinguin. Un àrbitre corregeix les respostes enviades en temps real. Els partits són virtualment: GalUAB queda a una aula de la Universitat, i s'ajunten amb l'àrbitre i l'altre equip a través d'un Google Meet, excepte en algunes circumstàncies, on és presencialment.
Aquesta lliga nacional reuneix equips universitaris de tot Espanya, que s'enfronten en una fase de 2 grups inicial, amb 15 equips cadascú. Els dos primers classificats de cada grup accedeixen a la Fase Final, on es defineixen els millors equips del país.
Apropar les matemàtiques a la ciutadania
Tal com expliquen els representants de l'equip, aquest any, GalUAB busca no només superar el seu rendiment anterior, sinó també inspirar altres estudiants a participar en activitats matemàtiques. Amb aquesta col·laboració, el TOT Cerdanyola i GalUAB, esperen apropar les matemàtiques a la comunitat local i donar visibilitat a l'esforç dels seus membres.
A partir d'ara, des del TOT Cerdanyola es podrà seguir les aventures i resultats de l'equip GalUAB i "descobrir més sobre el món fascinant de les matemàtiques".
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.