Els bolets tornaran a ser els protagonistes de la gastronomia cerdanyolenca, després que l'any passat no se celebressin les Jornades Gastronòmiques del Bolet, precisament per falta de producte. La 17a edició d'aquestes jornades començaran l'1 de novembre i finalitzaran de dia 11, coincidint amb les festes de Sant Martí.
Després de disset edicions, les Jornades Gastronòmiques del Bolet són una de les activitats, organitzades pel Gremi d'Hostaleria i l'Ajuntament, "que estan més consolidades a la ciutat", va dir el president del Gremi, Antonio Castro. Es tracta, doncs, "d'una de les grans setmanes per part de la restauració de Cerdanyola", afegia.
El bolet es tracta d'un dels productes més característics de la gastronomia catalana. "És molt versatil i durant tots aquests anys hem aconseguit que sigui el producte principal dels plats i no una guarnició més", assenyalava Castro.
La regidora de Promoció Econòmica, Cristina Padilla, va destacar, a més, "l’alta qualitat dels bolets que es venen a les parades dels mercats i establiments d’alimentació de la ciutat". I Sonia Gámez, propietària del restaurant Tast & Gust, indicava que "és molt important tornar a respectar els productes de temporada, sobretot amb els bolets, perquè just ara és el seu moment òptim en el mercat".
Les pluges, clau pel bolet
La falta de pluges va ser el motiu pel qual no es van celebrar les Jornades Gastronòmiques del Bolet l'any passat. El bolet es tracta d'un producte que depèn molt de la climatologia i "les precipitacions d'aquest any han fet que poguem tornar a celebrar aquesta festa de la gastronomia a la ciutat", va destacar el president del Gremi d'Hostaleria del Vallès Occidental i Barcelonès.
Cerdanyola i, especialment Collserola, "és un dels punts de la geografia catalana que ens dona més bon producte pel que fa al bolet", va sentenciar. Això fa que gent d'altres poblacions properes s'acostin a Cerdanyola ja sigui per collir bolets, com per a consumir-los als restaurants.
Els 14 establiments que participaran són: Geta Taberna, Tocat de l’olla, Tast & Gust, Shapó, Restaurant Capicua, Restaurant Los Abetos, Green Leka (Can Valldaura), El Racó de la Plaça, Cinnamon, Casa Andreu 2, Umami Gastrobar Bellaterra, Cal Pintxo, Bar Restaurant Grau i Autèntic Cerdanyola.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.