Una cinquantena de joves va respondre a la crida de Fridays For Future Cerdanyola i van recollir les escombraries del bosc de Can Coll, a Collserola, el divendres 30 d'agost. "Vam trobar coses que ens van sorprendre a tots", expliquen des de Fridays For Future.
Aquesta ha estat la primera iniciativa del col·lectiu ecologista cerdanyolenc. Una de les seves membres, Ariadna Casasola, va proposar fer aquesta recollida i ho va publicar a les xarxes socials de Fridays For Future Cerdanyola. Mentre Casasola pensava que només hi assistirien ella i els seus amics, més d'una cinquantena de persones es va apropar al punt de trobada amb l'objectiu de recollir la brossa del bosc més proper a Cerdanyola.
"És el principi d'un conjunt d'activitats que farem més endavant. No esperàvem que vindria tanta gent. Ens alegra molt que hi hagi gent implicada en el nostre futur i en el futur de tothom. Sense l'ajuda de la gent de Cerdanyola, potser en un futur no tindrem una Cerdanyola neta i on poder viure a gust", explicava Ariadna Casasola. Amb aquesta iniciativa, Fridays For Future Cerdanyola posa en marxa la seva activitat al municipi. El col·lectiu es va formar abans de l'estiu amb diverses preocupacions ambientals a nivell local com la brutícia al Riu Sec, la necessitat d'autobusos elèctric o híbrids i la qüestió dels abocadors.
Recollir la brossa acumulada a Can Coll ha estat una mostra del que tenen el ment els joves impulsors de Fridays For Future (F4F) El moviment va sorgir va any arran de la "vaga pel clima" de l'activista sueca de 16 anys, Greta Thunberg. Ara, joves de tot el món han format seccions locals del moviment. "Fridays For Future no només és una iniciativa de Cerdanyola, és de tot el món. Tenim petits projectes com declarar l'emergència climàtica a cada ciutat però volem arribar a tothom i que tothom entengui que estem 'emmerdats' i que s'ha de reaccionar aviat", explica al TOT l'estudiant cerdanyolenca Aina Solé.
Com a representant del consistori, el regidor de Joventut, David González, va participar en aquesta primera iniciativa de F4F. "Valorem molt positivament que un grup de joves s'agrupin per una causa tan bonica com és la lluita contra el canvi climàtic i amb uns valors tan internacionalistes, ja que aquest moviment va néixer al nord d'Europa", explica González. Poc temps després de formar-se com a col·lectiu, membres de F4F es van reunir amb l'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, i els regidors de Joventut i Sostenibilitat, David González i Eulàlia Mimó. El mateix regidor de Joventut reconeix al TOT que les demandes del col·lectiu són "ambicioses però correctes". En aquest sentit, González assegura que l'Ajuntament "també està per aquesta causa" afegint que "encara queda molt camí a fer però ens agradaria aconseguir molts objectius fent el que estigui al nostre abast i al costat de plataformes com aquesta".