La UAB ha presentat la Setmana de la Innovació 2023. Del 16 al 20 d’octubre, el campus de la universitat s’obrirà al territori per mostrar el seu ecosistema d’innovació i apropar a la societat les seves tecnologies i coneixements innovadors.
La Setmana de la Innovació compta amb una programació ambiciosa que, en diferents espais, activitat i temàtiques diverses, generarà espais de trobada i relació entre la comunitat UAB, start-ups, empreses i inversors.
El dilluns 16 tindrà lloc la Inauguració de la Setmana de la Innovació a la plaça Cívica.
El dimarts 17 es farà una jornada de relació entre el món de la recerca i l’entorn empresarial que pretén reconèixer la transferència de coneixement dels grups de recerca i mostrar l’ampli ventall de tecnologies, serveis i idees innovadores generades al campus de la UAB.
Algunes de les activitats destacades seran: la Xerrada inspiracional sobre innovació, tendències i reptes, a càrrec de Jordi Puigneró; la Sessió de matchmaking: reunions entre grups de recerca i startups i empreses; i la Taula rodona amb empreses biofarmacèutiques «Col·laboració Empresa-Universitat, model per a l’excel·lència».
El dimecres 18 serà l'Smart Campus Challenges, un kick-off de la iniciativa Smart Campus Living Lab, un projecte de coideació de solucions a reptes del campus de la UAB. Les idees es podran transformar en prototips fent servir la xarxa d’UAB OpenLabs i avaluar-les al campus, per tal de que la UAB esdevingui un autèntic Living Lab.
El dijous 19 destacats artistes i científics que treballen en el camp de la Intel·ligència Artificial, la creativitat i la música debatran sobre els diferents reptes socials, ètics, creatius i tècnics als quals ens enfrontem, sent la música un exemple dels espais en els quals conviurem amb les tecnologies d’IA. Durant tota la jornada, també hi haurà portes obertes a l’AudioLab, dels UAB Open Labs.
Per a finalitzar la Setmana de la Innovació, la jornada del divendres 20 té l’objectiu de donar visibilitat als referents femenins en innovació i emprenedoria del Campus de la UAB, identificar les seves necessitats i crear xarxa.
En aquesta ocasió, la jornada girarà al voltant de les limitacions internes i externes amb les que es troben les investigadores i explorarà experiències personals, els desafiaments i les estratègies per superar superar la síndrome de la impostora i trencar amb el sostre de vidre. Hi participarà destacades expertes i professionals, que compartiran els seus coneixements, investigacions i experiències pràctiques.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.