La UAB acollirà les proves d'accés a la universitat amb mesures especials

L'alumnat haurà de portar la seva pròpia mascareta per fer els exàmens

Del 7 al 10 de juliol, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) acollirà, un any més, les proves d'accés a la universitat, que enguany es realitzaran amb mesures sanitàries per protegir tant els estudiants com el personal universitari dels riscos derivats de la pandèmia de la Covid-19. En total, la UAB coordina 36 tribunals que aplegaran uns 7.500 estudiants.

Enguany, aquests tribunals estaran repartits entre els campus de Bellaterra i de Sabadell, i altres instal·lacions de les localitats de l'entorn geogràfic de la Universitat. Pel que fa a les proves que es realitzaran al campus de Bellaterra, els tribunals estaran repartits a diferents espais de les facultats de Ciències, Biociències, Economia i Empresa, Filosofia i Lletres, Medicina, Psicologia, Medicina, Veterinària i Traducció i Interpretació, a l'Escola d'Enginyeria i a l'aulari central. Estaran distribuïts de manera que l'alumnat de cada tribunal pugui tenir una àrea de descans al seu entorn sense que es produeixin grans concentracions de persones abans i després de les proves.

La UAB facilitarà material de protecció -guants i mascaretes- a tot el personal docent i administratiu que intervingui en l'organització de les proves. Als espais utilitzats hi haurà també gel hidroalcoòlic a disposició de totes les persones participants. La Universitat comptarà amb material de protecció per cobrir eventualitats però l'alumnat haurà de portar la seva pròpia mascareta per realitzar les proves.

 

Canvi de data, mateix funcionament

La convocatòria ordinària de les proves d'accés a la universitat d'enguany estava prevista per al mes de juny però s'ha hagut de canviar les dates a causa de la pandèmia. Les proves es divideixen en dues fases: la fase general, que és obligatòria i consta d'un total de cinc exàmens, i la fase específica, que és voluntària per a tots els perfils d'estudiants i serveix per apujar nota.

En la fase general, els alumnes s'examinen de quatre matèries comunes (llengua catalana i literatura, llengua castellana i literatura, llengua estrangera i història) i una matèria a escollir que estarà vinculada a les matèries comunes d'opció. Així, els estudiants podran escollir entre matemàtiques, llatí, fonaments de les arts, i matemàtiques aplicades a les ciències socials.

Els alumnes que obtinguin un 5 de mitjana entre la nota de batxillerat (que té un valor del 60%) i la qualificació obtinguda en la fase general de les PAU (amb un valor del 40%, si la qualificació d'aquesta fase general és com a mínim de 4), hauran superat les PAU i, per tant, tindran nota d'accés a la universitat.

En la fase específica, que poden fer tant els alumnes de batxillerat com els procedents de cicles formatius de grau superior, els estudiants poden examinar-se de fins a tres matèries de modalitat entre 21 assignatures. Amb les dues millors qualificacions, un cop ponderades, obtingudes en matèries vinculades als estudis que es vulguin cursar, es calcula la nota d'admissió que pot arribar fins als 14 punts.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.