Amb l'inici del nou any es recuperen també les visites guiades als jardins històrics de la ciutat, a les cases de Ca n’Ortadó i Can Llopis. Els diumenges 28 de gener, 25 de febrer, 24 de març i 28 d’abril es brinda una oportunitat a la població cerdanyolenca per a visitar el seu patrimoni i tenir una experiència de benestar personal.
L’activitat serà gratuïta amb places limitades, que es podran reservar prèviament al Museu d’Art de Cerdanyola del Vallès o bé trucant al telèfon 935 914 130 en horari d’atenció al públic, de dimarts a dissabte de 17 a 20 h i diumenges i festius d’11 a 14 h.
Ca n'Ortadó
Ca n’Ortadó és una antiga torre d'estiueig d'estil noucentista construïda cap al 1930 aprofitant unes edificacions preexistents. És un espai emblemàtic situat a la plaça de Sant Ramon. La casa s’inspira en la masia catalana i està envoltat per un magnífic jardí de gust romàntic. Es tracta d’un conjunt de gran interès històric i artístic que gira al voltant del fenomen de l’estiueig, que va ser el principal estímul del creixement urbanístic de la població.
La visita acaba als jardins de Ca n'Ortadó. FOTO: Nora Muñoz Otero
El recinte va ser rehabilitat entre 1993 i 1996, i entre 1998 i 2010 va acollir una exposició permanent sobre la història de Cerdanyola. Actualment, el jardí obre de la primavera a la tardor i s’hi desenvolupen activitats molt diverses organitzades per diferents serveis municipals i entitats de la ciutat.
Can Llopis
Can Llopis és un dels edificis modernistes més ben conservat de Cerdanyola, situat al cor de la ciutat, al carrer Sant Martí. Atribuït a Gaietà Buïgas, el va adquirir l’Ajuntament el passat 2021, i en aquests darrers mesos s’ha estat treballant per la recuperació i rehabilitació del jardí modernista, l’únic intacte de la població.
La visita continua als jardins de Can Llopis. FOTO: Nora Muñoz Otero
Durant aquestes tasques de recuperació s'han tingut en compte les espècies autòctones i exòtiques així com s'han eliminat les plantes invasores que ocultaven elements arquitectònics com bancs o la torre del dipòsit d'aigua. L'actuació també ha permès recuperar l'estructura original del jardí reconstruint parterres que s'havien perdut i donant protagonisme als dos exemplars de cedres i del roure centenari i a la mateixa casa.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.