Amb l'arribada de la fase 1, els bars i restaurants de Cerdanyola del Vallès han pogut obrir, aquest 25 de maig, les seves terrasses amb el 50% de l'ocupació i complint les normes de seguretat. Aquesta reobertura s'ha viscut de forma desigual a la ciutat, on alguns establiments han obert amb l'agenda de reserves gairebé plena i altres no han obert perquè es troben en procés de preparar l'espai i el negoci a les noves mesures sanitàries.
Primer dia de terrasses obertes
Durant el matí d'aquest 25 de maig, els carrers de Cerdanyola mostraven una cara diferent dels dies anteriors. L'entrada en la fase 1 ha permès que l'oci torni, en certa manera, als carrers de la ciutat. Durant el matí, les terrasses de les cafeteries han estat les protagonistes amb la represa dels esmorzars fora de casa, mentre que a partir del migdia els bars i restaurants han agafat el relleu. "Tenim bones perspectives de reserves i la gent té ganes de sortir al carrer i estrenar la terrassa", expliquen des del Bar Restaurant Grau, un dels més visitats aquest dilluns.
Des del Gremi d'Hostaleria del Vallès Occidental, Antonio Castro destaca la bona adaptació dels restauradors i dels clients: "Ja hi ha un 30% de les terrasses obertes, algunes d'elles han mantingut fins i tot el 50% de l'aforament, el màxim que es permet. La previsió, així, és molt bona. L'adaptació tant del públic com dels locals ha estat molt positiva". Per poder obrir aquestes terrasses amb el 50% de l'ocupació ha estat necessari tot un procés d'adaptació. Els cambrers i cuiners porten mascareta i es renten les mans constantment, i les taules han d'estar separades per mantenir la distància de seguretat entre persones, entre altres mesures que es requereix als establiments que vulguin obrir en aquesta fase. Alguns establiments de Cerdanyola han treballat aquest dilluns per adaptar l'espai i els recursos i esperen poder obrir durant els pròxims dies.
Bona perspectiva pel cap de setmana
"Hi ha alguns bars i restaurants que ja han obert les seves terrasses i no tenim notícies d'incidències ni de cap mena de problema pel que fa a les mesures de seguretat. Tot s'ha seguit així com tocava", explica Xavi Olivé, president de Cerdanyola Comerç i Serveis. A més, Olivé destaca que alguns restauradors no veuen viable, per una qüestió econòmica, obrir al 50%. En aquesta situació es troba Antonio Castro, qui és propietari del restaurant Los Abetos i no té terrassa: "A Los Abetos encara mantenim tancat perquè no tenim terrassa i encara que es pugui treure alguna taula ara, no podem cobrir les despeses. En el moment en què puguem obrir els interiors, sí que serà el moment de treure unes quantes taules".
Per fer un bon balanç d'aquestes reobertures caldrà esperar a finals de setmana, quan altres establiments puguin aprofitar el tall de carrers que es posarà en marxa aquest dissabte 28. "A finals de setmana veurem com ha anat perquè la mesura de l'Ajuntament de dedicar les vies principals de la ciutat als vianants tindrà incidència sobre els bars i restaurants: hi ha restauradors que encara no han pogut obrir perquè no tenen terrassa i que podran aprofitar aquest espai per fer-ho", assenyala Xavi Olivé. En aquesta qüestió hi coincideix Antonio Castro, qui assenyala que des del Gremi esperen que el cap de setmana ja estiguin oberts el 60% de les terrasses.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.