Fer de Cerdanyola una ciutat més verda i potenciar la participació ciutadana i les associacions locals. Aquestes inquietuds van motivar una quinzena d'estudiants de segon de batxillerat de l'Institut Forat del Vent a iniciar, a finals del passat mes de juliol, la iniciativa ciutadana Més arbres per Cerdanyola. La idea és recollir propostes de la ciutadania i presentar un projecte complet a l'Ajuntament.
Utilitza aquest enllaç per exposar una acció concreta de plantació de vegetació urbana que consideris que s'hauria de dur a terme a Cerdanyola:https://t.co/7UlFWwdtXu
— més arbres per Cerdanyola (@cerdanyolaverda) August 4, 2022
Les tenim totes en compte! ??
Recollir una inquietud compartida
"Vam veure que molta gent a Cerdanyola té idees i queixes en relació amb la reivindicació urbana que comparteix a xarxes socials, i vam pensar que el projecte podia tirar endavant", explica al TOT un dels organitzadors, el Guillem Pastor.
Bona iniciativa, portem uns anys perdent arbres i zones verdes…❌ pic.twitter.com/zKlwivP1DW
— millorem cerdanyola (@NextCerdanyola) August 8, 2022
El fet que l'Ajuntament optés per posar teles per a fer ombres als parcs, ara fa unes setmanes, va ser un cas decisiu per a emprendre la iniciativa, ja que segons Pastgor és l'evidència que a la ciutat manquen arbres. "La solució hauria de ser posar arbres. La gent ho deia per xarxes", apunta.
Demanen propostes via xarxes socials
La iniciativa es va començar a cuinar a principis de juliol i fins al moment es troba en la fase inicial. Via el seu compte d'Instagram i Twitter conviden el veïnat a deixar propostes: "Volem que siguin molt diverses, tant pel que fa a la zona d'actuació com a la proposta en si, qualsevol cosa mentre ajudi a tenir una ciutat més verda", explica Guillem Pastor. Els organitzadors volen comptar també amb l'opinió de les associacions veïnals.
Un cop s'hagin recollit algunes idees, s'elaborarà un informe amb les propostes "ben endreçades i ben estudiades" i es farà una recollida de signatures. Pastor aclareix que "tothom que vulgui participar en la redacció de l'informe ho podrà fer". L'última fase serà presentar el projecte a l'Ajuntament, sigui a través de consulta pública al setembre, o bé, si no hi arriben a temps, ho faran en l'Audiència Ciutadana.
Pastor afirma que hi ha diverses maneres de col·laborar amb ells. Principalment, seguint-los via xarxes socials i difonent el projecte, també fent propostes a través dels formularis que faciliten a Twitter i Instagram.
Més arbres per Cerdanyola neix, doncs, del neguit d'un grup de joves a qui els angoixa el seu futur: "Creiem realment que el tema preocupa tota la població, però sobretot als joves perquè ens afectarà molt més". Un dels objectius principals de la iniciativa és també potenciar els canals de participació ciutadana.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.