Indignació entre els clubs esportius de Cerdanyola pel tancament dels pavellons

Els clubs d'esport de la ciutat no veuen que aquest sigui un tancament justificat ja que el nombre de contagis dins l'esport suma un percentatge molt baix

El Procicat ha tornat a prohibir practicar l'esport que no sigui a l'aire lliure per fer front a la pandèmia de la Covid-19. Així, pavellons poliesportius queden tancats i els clubs i les entitats esportives de Cerdanyola del Vallès reiteren la premissa que "l'esport és segur" davant d'aquest "tancament injustificat". 

"Aquestes mesures maten l'esport", diu Jordi Mestre, president del Club Bàsquet Femení Cerdanyola. "Moltes persones ho estan deixant i això pot provocar que es desvinculin i mai més tornin a jugar". Des del Cerdanyola Club Hoquei i el Club de Patinatge expliquen que "les restriccions també han causat que es perdin els esportistes que viuen fora de la ciutat" a causa del confinament perimetral municipal. 

Més info: El Cerdanyola Club d'Hoquei reivindica la importància de l’esport davant les noves restriccions

Concentracions de protesta arreu del territori

Els clubs esportius de Cerdanyola s'adhereixen, així, a la reivindicació de la plataforma ‘Ja n’hi ha prou’ i en les concentracions que van tenir lloc el dissabte 9 de gener davant dels pavellons per protestar "per les afectacions que les restriccions estan tenint en l’esport de base".

Eva Escriche, presidenta del Club Handbol Cerdanyola afirma que "aquestes mesures deixen en una situació molt vulnerable als clubs esportius i que, encara que es vulguin buscar alternatives, no hi ha opcions." Segons Jordi Mestre, "el Govern ha de revisar les restriccions, perquè costarà molt tornar a aixecar l'esport base". 

Un percentatge molt reduït de contagis

Els clubs també insisteixen en dir que el nombre de contagis dins l'esport suma un percentatge molt baix. "Està demostrat que l’esport no té contagis; hi ha molta responsabilitat i cada club aporta tots els mitjans que té a l’abast per garantir una seguretat", diu Adela Berbel, presidenta del Club de Patinatge. 

Des del Club Hoquei expliquen que els equips tècnics i de coordinació "han dedicat molts esforços i a garantir totes les mesures: grups bombolla tancats, ús de mascareta, presa de temperatura, reforç de la neteja i distància física entre els grups". Per això, diuen, han "aconseguit no tenir focus de contagis".

El Club Bàsquet Femení, a més, ha participat en un estudi de detecció ràpida de Covid-19 dut a terme per l'Institut Català de la Salut (ICS) a l'Hospital Can Ruti. Durant quatre setmanes, el club ha fet més de 700 tests d'antígens a les jugadores, entrenadors i directius i tots amb un resultat negatiu. 

Per això, la indignació arriba quan teatres, cinemes, bars i restaurants romanen oberts i "no es pot obrir un pavelló de 30 metres per 15 d'ample i d'alçada on hi ha 12 jugadores fent esport amb mascareta", explica Jordi Mestres. 

Incertesa en la tornada a les competicions

Fa gairebé tres mesos que es van aturar les competicions esportives a Catalunya. Les restriccions aplicades el 13 d'octubre també van suspendre l'activitat esportiva de l'àmbit català, però es van mantenir les competicions estatals.

Si l'evolució de la pandèmia hagués estat positiva, la desescalada hauria permès que a partir del diumenge 10 de gener les competicions tornessin a camps i pavellons, però ha resultat ser tot el contrari. 

A Cerdanyola, només quatre equips a tota la ciutat han pogut seguir competint perquè ho fan a lligues de caràcter estatal i l'evolució de la pandèmia i les noves restriccions provoquen encara més incertesa a l'hora de preveure quan es podrà reprendre tota l'activitat.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.