L'Incasòl ha adjudicat per 36,6 milions d'euros dues parcel·les del Parc de l'Alba -també conegut com a Centre Direccional a Cerdanyola del Vallès, per desenvolupar un centre de processament de dades i aixecar una residència d'estudiants. Les empreses que s'han imposat al concurs han estat la multinacional americana Panattoni i el grup madrileny Impar Capital, que han adquirit prop de 80.000 metres quadrats de sostre ubicats en el Parc de la Ciència.
Segons ha anunciat aquest dimecres el vicepresident de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, durant la fira immobiliària de Cannes (França), ambdós grups s'han compromès a completar una inversió de 150 milions d'euros, una xifra que permetria al Parc de l'Alba convertir-se "en el hub de 'Data Center' més gran de Catalunya".
Un Data Center i una residència d'estudiants
Malgrat que Panattoni i Impar Capital han presentat una oferta conjunta, cadascuna desplegarà el seu projecte de manera independent. La construcció del centre de processament de dades anirà a càrrec de Panattoni, que invertirà prop de cent milions d'euros en l'edificació de l'espai. La parcel·la on s'ubicarà ocupa un espai de 68.058 metres quadrats i té un valor de 30,7 milions d'euros.
Impar Capital, per la seva banda, s'encarregarà d'aixecar la residència d'estudiants, amb capacitat per a 357 places. El grup preveu invertir al voltant de 50 milions d'euros en un espai d'11.515 metres quadrats i que està valorat en 5,93 milions d'euros. Les dues parcel·les adjudicades són les primeres que es venen al sector després de l'aprovació de la modificació del Pla director urbanístic del Centre Direccional.
40.000 llocs de treball al Centre Direccional
L'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, també ha participat en la fira de Cannes. En la seva intervenció durant la presentació del Parc de l'Alba, s’ha referit al projecte com a “un dels més estratègics de Catalunya i que té l’objectiu de convertir-se en un potent motor de la competitivitat científica, tecnològica i empresarial del sud d’Europa”. Cordón també ha donat dades concretes i s’ha referit als 40.000 llocs de treball d’alt valor afegit que es poden donar, l’1,39 milions de m2 de sòl empresarial del Barcelona Synchrotron Parc, els 5.377 habitatges projectats i dels quals el 47% seran de protecció oficial i les 408 hectàrees de zona verda.
L’alcalde de Cerdanyola ha remarcat que l’objectiu “és oferir un nou marc normatiu modern, especialment adaptat a la ubicació d’empreses innovadores i centres de recerca, i a la creació d’un nou espai de ciutat cohesionat amb l’existent: un parc per viure i treballar”. I ha afegit que “tot això, recuperant, preservant i potenciant alhora els espais naturals de dins del seu àmbit, amb una aposta per la sostenibilitat: grans zones verdes, connectors biològics, recuperació de sòls i millora de la mobilitat”.
La presentació ‘Parc de l’Alba, un nou districte d’oportunitats’ ha format part del programa de la Fira MIPIM que ha comptat amb 480 conferències i 3.800 empreses expositores de fins a 100 països. Cerdanyola ha format part de la delegació de la província de Barcelona, liderada per l’AMB i que en aquesta ocasió ha estat formada per Cornellà de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Viladencas i Cerdanyola, representada per l’alcalde, Carlos Cordón, i la regidora de Planificació Urbanística, Eulàlia Mimó.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.