Un grup d'entitats i ciutadans de Cerdanyola ha organitzat un homenatge de ciutat a Albert Lázaro, en reconeixement a tota una vida de treball per millorar Cerdanyola. L'homenatge, obert a tothom, es farà a l'Ateneu el pròxim diumenge 14 de novembre a les 11 h, i comptarà amb la participació de moltes de les entitats amb què Lázaro ha col·laborat durant el darrer mig segle.
Lázaro: un dels primers activistes
Lázaro és, possiblement, l'activista social i cultural més veterà de la ciutat. L'amor per la història de Cerdanyola li va arribar de la mà de Jaume Mimó, alcalde de la República i primer cronista de la ciutat, amb qui va treballar. Als anys 70, a les acaballes del franquisme, ja col·laborava en activitats culturals a l'antic Casal Parroquial -en aquell moment, un dels punts de trobada de les forces que, des de la clandestinitat, lluitaven per la recuperació de la democràcia.
Posteriorment, va ajudar a formar diversos partits polítics a la ciutat, sempre seguint una triple ideologia: havien de ser forces d'esquerres, ecologistes i catalanistes. Ha estat també una figura destacada en la preservació de la memòria històrica de Cerdanyola, recuperant un important volum de documents, objectes artístics i arquitectònics de la destrucció. Aquesta tasca va començar en un moment en el qual molt poca gent s'ocupava d'aquesta mena de temes.
Cartell de l'acte en homenatge a Lázaro
Durant els primers anys dels ajuntaments democràtics, va col·laborar activament amb els governs municipals formant part de diverses comissions, com per exemple la que va aprovar la nova bandera i el nou escut de la ciutat.
Ha estat també un prolífic divulgador de la memòria històrica del poble, publicant articles i reportatges històrics en mitjans locals i és autor de diversos llibres sobre la història de Cerdanyola. Ha estat també una figura especialment activa en diverses lluites ciutadanes, destacant especialment totes les mobilitzacions relacionades amb la defensa del medi ambient i molt especialment en les diferents plataformes antiabocadors que s'han creat a la ciutat.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.