De guanyar el CorreTapes de Cerdanyola a triomfar a TikTok

La Encantadora va guanyar el CorreTapes 2023 amb una tapa de filet de porc, mi-cuit de foie i patates palla naturals

Qui li havia de dir a la Carmen que dos anys després de muntar La Encantadora, el seu bar acabaria arribant a ulls de més de 350.000 persones?

Després de guanyar el 1r Premi al CorreTapes 2023 de Cerdanyola, va anar corrent la veu per la ciutat que el ‘filet de porc amb mi-cuit de foie i patates palla naturals’ de La Encantadora estava deliciós. Poc es pensava la Carmen que tants veïns del municipi s’acostessin a provar la tapa, però encara menys, que vingués gent de Tarragona, Vilassar o Granollers.

“El boom va ser dues setmanes després del CorreTapes”, recorda la propietària del local. L’influencer i tiktoker de la gastronomia @undeliciosomundo, amb més de 180.000 seguidors va penjar un vídeo a les xarxes socials en què es gravava provant la tapa guanyadora i això va tenir més repercussió de la que ningú es pensava. Més de 350.000 visualitzacions en només una setmana.

 

 

La tapa de La Encantadora ho tenia tot per guanyar: qualitat, quantitat i bona presentació. “Al CorreTapes no participàvem amb la intenció de guanyar diners, sinó de donar-nos a conèixer”, comenta la Carmen. Tot i no estar a un dels carrers més cèntrics, La Encantadora va servir 1.300 tapes durant aquell cap de setmana, una fita que tenint en compte les dimensions del local és gairebé impensable d’assolir.

Però la paraula ‘impensable’ no estar al diccionari de la Carmen, qui abans d’obrir el local de la plaça Sant Medir, l’únic lligam que havia tingut amb la hostaleria van ser uns anys de cuinera a un altre restaurant. “La passió per la cuina em ve de jove, sempre m’havia agradat fer menjar a casa”, assegura.

La tapa guanyadora del CorreTapes 2023. FOTO: Guillem Barrera

La tapa guanyadora del CorreTapes 2023. FOTO: Guillem Barrera

 

Quan va plegar de l’anterior restaurant, d’un dia per l’altre, pràcticament, es va llençar a la piscina i obrir La Encantadora. Un tret que caracteritza a la Carmen, i tothom que la conegui ho sabrà, és la seva empenta i emprenedoria: abans de la restauració havia tingut una empresa de vidre i una altre d’animals. “La qüestió no és saber-ne, és aprendre’n i tenir ganes”, afirma mentre serveix una tapa a la parella que acaba d’arribar al local.

Més enllà de la tapa guanyadora, La Encantadora fa moltes més coses: peix fregit, braves, croquetes, pop, callos o mandonguilles. Això sí, tot en format tapes i platets. Des dels més clàssiques a altres més innovadors, que segons diu “em fixo i recordo algunes receptes i després li poso el meu toc personal”.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Més informació