La Fira Orienta torna per ajudar els joves estudiants a pensar en el futur

La Fira Orienta tindrà lloc els dies 18 i 19 de febrer a la plaça de l'Abat Oliba i l'Ateneu

Els joves estudiants de Cerdanyola del Vallès comencen, un any més, a plantejar-se cap a on volen dirigir el seu futur. Amb aquesta decisió a l'horitzó, els serveis de Joventut i Educació de l'Ajuntament tornen a organitzar la Fira Orienta Cerdanyola, que tindrà lloc els dies 18 i 19 de febrer a la plaça de l'Abat Oliba i l'Ateneu.

Aquesta serà la quarta edició de la fira que enguany presenta novetats quant a les sessions informatives i xerrades que s'oferiran dins el programa d'acompanyament estudiantil. Segons destaca el servei d'Educació, l'objectiu de la Fira Orienta és poder complementar la tasca d'orientació que es fa als centres, posant al seu abast recursos professionals i materials de manera conjunta. 

Aquest 6 de febrer s'ha presentat la nova edició de la Fira Orienta al Casal de Joves de la ciutat. El regidor d'Educació, David González, ha destacat aquesta iniciativa és la "millor eina que té l'Ajuntament per assessorar els joves". González també ha assenyalat que malgrat les mancances d'oferta formativa que té Cerdanyola, les opcions que té "són potents". 

 

Què és la Fira Orienta?

La Fira Orienta és més que els dos dies d'esdeveniment que es viuran al febrer. El programa incorpora activitats, com xerrades sobre autoconeixement, a les quals s'hi han adherit nou centres educatius de la ciutat. Són els cinc instituts públics (Banús, Forat del Vent, Gorgs, Jaume Mimó i Pere Calders) el CFT Flor de Maig, el CFA L'Alzina, FEDAC Cerdanyola i l'Escaladei. 

La Fira Orienta és, de fet, la segona fase del programa. Es farà els dies 19 i 20 de febrer, a la plaça de l'Abat Oliba i l'Ateneu. El dia 18, l'horari serà de 9.30 a 14.30 h i de 16 a 18 h i el dimecres 19, l'horari serà de de 9 a 14 h.

La Fira d'enguan consistirà en tres activitats diferents. Per una banda, per a cadascun dels centres participants s'ofereixen dos monogràfics perquè l'alumnat es distribueixi segons els seus interessos: Estudis Superiors, universitaris i professionals (itinerari llarg) o Estudis professionalitzadors (itinerari curt).

Per una altra banda, s'instal·larà la mostra d'oferta educativa en la qual diferents centres rebran els alumnes que estiguin interessats en tenir més informació. La llista de centres que participaran en la mostra són: els instituts amb oferta diferenciada: Jaume Mimó (FP i Batx. Artístic) Forat del Vent (nocturn/flexible, Batxibac, Batx Internacional), el CFA L'Alzina, el Casal de Joves, Can Serraparera, a Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Fundació Main – Centre de Noves Oportunitats, la Diputació de Barcelona, l'Escola Superior de Disseny - Sabadell, l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona, l'Escola Vitae Cerdanyola, el CFT Flor de Maig i el Consorci per a la Normalització Lingüística.

A més, durant la Fira es farà una de les novetats: la xerrada 'Com ens preparem per les professions de futur?', a càrrec del professor Román Castro, amb el suport de la Diputació de Barcelona, i que serà oberta a tota la ciutadania. 

La següent fase consistirà en les xerrades específiques als instituts. A demanda dels instituts, les orientadores del Casal de Joves faran assesoraments individuals dins el Pla d'Acció tutorial per atendre les qüestions concretes de cada classe. Des del Casal posen el focus en la importància d'aquest assessorament personalitzat. A més, també s'oferiran xerrades adreçades a les famílies i xerrades específiques sobre l'ús de la plataforma Unportal.