El confinament agreuja les situacions de violència masclista

Els Mossos fan una crida a la ciutadania a denunciar les situacions de violència masclista que percebin al seu entorn

Les administracions han reforçat els serveis d'atenció a les dones que pateixen violència masclista per donar resposta a la situació de confinament i que obliga a moltes dones a conviure permanentment amb el seu agressor. Així ho constaten diferents institucions públiques, com la Generalitat, els Mossos d'Esquadra o la Diputació de Barcelona.

L'Institut Català de les Dones de la Generalitat, ha reorganitzat els serveis que gestiona per poder garantir l'atenció a les dones en situació de violència masclista durant els dies que duri el confinament amb l'objectiu que no hi hagi cap dona desatesa malgrat la dificultat de mobilitat i atenció presencial.

Per tot això, es recorda a la ciutadania els següents serveis permanents i gratuïts d’atenció a les dones en situació de violència: al telèfon 900 900 120 i i al correu electrònic 900900120@gencat.cat.

A Cerdanyola del Vallès, el Centre d’Informació, Atenció i Recursos per a Dones (CIARD) segueix oferint atenció a totes les persones que ho necessitin, de forma telefònica.

ET8uooTWoAAbTeW

Campanya contra la violència masclista

La Diputació de Barcelona ha dissenyat la campanya “Contra la violència masclista, que no ens aturi el confinament” amb l’objectiu d’interpelar directament a la ciutadania per fer-la partícep i co-responsable a l’hora de denunciar qualsevol cas de violències masclistes que en tingui coneixement.

Un dels impactes de gènere que està tenint és que moltes dones, i els seus fills i filles, estan obligades a conviure amb el seu agressor, alhora que els serveis d'atenció especialitzada estan patint una reconfiguració, davant aquesta situació d’excepcionalitat, i no poden garantir les mateixes prestacions que en condicions normals.

La convivència obligada afecta a les dones víctimes de violència masclista que estaven en programes d’assistència, i que ara han pogut quedar interromputs o es presten de manera virtual, però també pot agreujar els casos de violència latent, i fer-ne aflorar de nous.

 

La demanda dels Mossos

Els Mossos d'Esquadra han demanat als ciutadans que alertin de possibles maltractadors i a les víctimes que segueixin denunciant les agressions perquè "el confinament no significa impunitat".

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha explicat que s'ha activat un pla de contingència per garantir la seguretat de les víctimes de violència masclista i domèstica en un context per la pandèmia del coronavirus que "genera noves tensions".

Buch ha demanat seguir denunciant perquè ha advertit que "l'engranatge policial i judicial contra aquesta violència no s'atura". "Interpel·lem al veïnatge, a les famílies" perquè "facin de radar" i contribueixin a que les víctimes "no pensin que estan soles", ha dit la sargent Montse Escudé.