El CAP Sant Fèlix de Sabadell inaugura la Unitat Trànsit de la Metropolitana Nord a la 4a planta, especialitzada en l'atenció i acompanyament de les persones trans en les seves necessitats tant mèdiques, com quirúrgiques, psicològiques o socials. Són actualment unes 550 les persones de la Metropolitana Nord, incloent-hi Cerdanyola, en procés de trànsit cap a la identitat sentida, que ja no caldrà que es desplacin a la Unitat Trànsit Barcelona per a ser ateses.
Quina ajuda s'ofereix?
L'acompanyament en aquesta nova unitat se centra en l'escolta activa, l'ajuda per iniciar o ajustar tractaments hormonals i l'assessorament sobre tractaments quirúrgics i activitats preventives de salut. També es pretén sensibilitzar les persones trans sobre la seva realitat i les seves necessitats, des d'una una visió lliure d'estereotips i prejudicis.
Psicoteràpia per pacients i familiars
També s’ofereix acompanyament psicoterapèutic, si es desitja, i participació en grups terapèutics com a complement al procés o com espai de socialització. Una altra de les funcions de la Unitat Trànsit és l'atenció a les famílies, a través de suport psicoterapèutic, per donar-los les claus per contribuir al benestar de la persona trans.
Canvi oficial de nom i sexe
Així mateix, és des de la Unitat Trànsit que s’elaboraran informes mèdics i psicològics requerits per la Llei, per aconseguir el canvi de nom i sexe en el sexe sentit, en tots els documents d’identificació. D’altra banda, també es formaran professionals de salut i educació per transmetre un coneixement adequat dels processos de transició i oferir una atenció adequada.
Equip multidisciplinari
La Unitat Trànsit de la Metropolitana Nord està coordinada des de l’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) i integrada per un equip multidisciplinari de professionals de medicina de família, ginecologia i obstetrícia, infermeria (llevadora), treball social, psicologia i atenció a la ciutadania.
Per accedir-hi, cal contactari a través del correu electrònic transitassirsabadell.mn.ics@gencat.cat. Les persones trans interessades en la nova unitat poden contactar via correu electrònic o a través dels seus professionals de l’atenció primària, ja siguin de l’ASSIR, Medicina de Família o Infermeria, que derivaran la petició a la Unitat.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.