L’Ajuntament rep la sentència sobre la segregació de Bellaterra:"En 12 mesos es prendrà una decisió"
L'Ajuntament de Cerdanyola ja ha rebut la notificació de la fermesa de la sentència emesa el juny pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que considera vàlida la segregació de Bellaterra. Aquesta sentència arriba després que l'organisme judicial tombés el recurs presentat per l’Ajuntament en contra de la decisió del jutjat, que l’obligava a tramitar la separació de Bellaterra.
La informació ha estat avançada per la comissió 'Bellaterra és Sant Cugat' i l'Ajuntament ho ha confirmat al TOT Cerdanyola. Segons indiquen des del consistori, "li donarem compliment, iniciant en dos mesos la tramitació de l'expedient". Tot i això, assenyalen que "la sentència no predetermina el resultat final de l'expedient" i recorden que "serà la Generalitat qui el resolgui".
Segons ha explicat al TOT el president de la comissió 'Bellaterra és Sant Cugat', Miquel Vázquez, ara l'Ajuntament "tindrà entre sis i nou mesos per acabar de demanar els informes tècnics per a enviar a la Generalitat". Un cop acabat aquest termini, la Generalitat estudiarà el cas i "en sis mesos més haurà de prendre una decisió sobre si Bellaterra es queda a Cerdanyola o se'n va a Sant Cugat", afirma.
La delegada del Govern a Barcelona, Pilar Díaz, visita Cerdanyola
La delegada del Govern a Barcelona, Pilar Díaz, va visitar aquest dijous Cerdanyola del Vallès. La delegada del Govern es va reunir amb l’alcalde, Carlos Cordón, i va visitar l’espai que acollirà el projecte Innofab, projecte de desenvolupament de semiconductors.
Durant la visita institucional la delegada i l’alcalde van abordar les necessitats del municipi vallesà en l’àmbit sanitari i en relació amb la mobilitat a la ciutat.
Primer pas per la creació del Parc del Castell
El ple municipal va aprovar aquest dijous un avanç de la modificació urbanística del Parc Tecnològic del Vallès (PTV) del Vallès per a fer-hi el Parc del Castell. Aquest és el primer pas per a iniciar la urbanització de la segona fase del PTV, que ha de comptar amb una àrea de zones verdes i equipaments a la part més propera al cementiri municipal. La modificació va ser aprovada amb el vot en contra d'En Comú Podem i Guanyem, l'abstenció d'ERC i el vot favorable de la resta de grups.
El PTV té els seus orígens el 1987, quan es va desenvolupar l’espai per a les empreses, però la segona fase prevista, no es va arribar a fer mai. Amb aquesta modificació, s’inicia el període en què els tècnics hauran de decidir com serà aquest parc.
Rebutjada la moció de l’oposició per la construcció d’habitatge públic a La Clota
Una de les mocions que ja s’havia anunciat, era la presentada per ERC, Guanyem, En Comú Podem i Junts, sobre la construcció d’un nou edifici destinat a habitatge dotacional a la Clota. La moció va ser, finalment, rebutjada amb el vot en contra del govern.
Els quatre grups municipals proposants, assenyalen que una modificació del 2023 del Pla General Metropolità (PGM) permetria fer habitatge dotacional en terrenys qualificats d’equipaments. Acollint-se a aquesta regulació proposaven els 2.018m2 del número 20 del carrer La Clota per a construir un edifici d’habitatges de propietat municipal destinat principalment a allotjaments d’emergència i serveis públics.
Panattoni obté la llicència d'obres per a construir el Data Center del Parc de l'Alba
La promotora immobiliària Panattoni ha anunciat aquest dimarts que ha rebut la llicència d'obra per iniciar el procés de construcció de la primera fase del data center que s'ubicarà al Parc de l´Alba. Es preveu l'inici de les obres durant el segon semestre d'aquest any.
En aquesta parcel·la es contempla la construcció d'un campus de fins a 50.169 m2 de superfície, i de 88 MW de potència total instal·lada, en el que s'espera que sigui el Data Center més gran de Catalunya durant els pràxims anys.
La lluita per la memòria dels deportats als camps de concentració nazis 80 anys després
Des de l'associació Amical Mauthausen treballen per a reparar la memòria democràtica dels 9.000 espanyols deportats als camps de concentració nazis, almenys quatre d'ells cerdanyolencs. Avui diumenge 2 de febrer Cerdanyola celebrarà un acte commemoratiu a la plaça de la Pau per honorar la memòria de les víctimes del nazisme i de l’Holocaust. La iniciativa se suma a la celebració del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, oficialment el 27 de gener, coincidint amb l’alliberament del camp de concentració d’Auschwitz-Birkenau per les tropes soviètiques.
L’acte també inclourà un record especial amb motiu del Dia Nacional de l’Exili i la Deportació Republicana, que se celebra el 5 de febrer. D'aquesta manera, Cerdanyola pretén reafirmar el seu compromís anual de memòria històrica per homenatjar tant les víctimes dels camps nazis com les de l’exili republicà.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.