La Taula Cívica de Bellaterra demana a l'Ajuntament la retirada del rètol de la rotonda

Es quiexen de la "monumentalitat" de les lletres i demanen que "es dediquin els diners en inversions a Bellaterra"

La Taula Cívica de Bellaterra (TCB) ha escrit una carta dirigida a l'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordon, demanant que "retiri el rètol" de la rotonda d'entrada a Bellaterra provinent de Sabadell. En la queixa formal s'afirma que "ofén a la dignitat dels veïns de Bellaterra" i es demana que "es dediquin les inversions a satisfer alguna de les moltes reclamacions que des del poble de Bellaterra es fan des de fa anys a l'Ajuntament". 

Més info: Veïns de Bellaterra es manifesten contra el nou rètol de 'Cerdanyola del Vallès'

Formada per 27 associacions censades a Bellaterra, la Taula Cívica és una federació d'entitats que es considera "una verdadera representació de la Societat Civil del poble de Bellaterra". És per això que, segons informa Bellaterra Diari, en la seva última reunió, va acordar per àmplia majoria enviar aquesta carta a l'alcalde de Cerdanyola.

L'escrit indica que "no és normal que s'anunciï amb aquesta pompositat i dimensió l'entrada a un terme municipal". A més a més, no entenen que les lletres del rètol de la rotonda de Bellaterra "facin gairebé 2 metres d'alçada, mentre que a altres entrades de la ciutat medeixen 83 centímetres".

Des del 2021, l'Ajuntament de Cerdanyola va aprovar un pla per a dignificar les entrades de la ciutat i en algunes rotondes es poden veure aquestes lletres de diferents mides, "en proporció amb la rotonda i els carrils que l'envolten", segons l'alcalde Carlos Cordón. 

 

Reivindiquen la falta d'inversions

A banda, la carta de la Taula Cívica també reivindica "la falta d'inversions per part de l’Ajuntament de Cerdanyola així com el total abandonament en què es troba el nostre poble". En concret, fan referència a la falta d'equipaments públics, transport, infraestructures obsoletes i falta de recursos sanitaris. 

Tot i la desavinença en aquesta qüestió, les relacions actuals de l'Ajuntament amb l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra són bones. En el ple del mes d'abril, es va aprovar una inversió extraordinària de 150.000 € que se suma als pressupostos generals que l'Ajuntament proveeix a l'EMD.

Més info: El ple municipal aprovarà una transferència extraordinària de fons per a inversions a Bellaterra

El consistori també va expressar la seva voluntat de continuar la renovació de l’enllumenat de Bellaterra; iniciar les actuacions administratives necessàries per dur a terme el projecte de remodelació de la Font de la Bonaigua; millorar el transport públic; continuar treballant en l’aplicació de noves mesures per mitigar els efectes de l’emergència climàtica; i iniciar el procés administratiu per negociar un nou conveni entre l’EMD Bellaterra i l’Ajuntament de Cerdanyola.

 

La quiexa arriba al ple municipal

La queixa sobre les mides de les lletres del rètol, també va arribar aquest dijous al ple municipal de l'Ajuntament. El president de l'EMD de Bellaterra, Josep Maria Riba, en el torn de precs i preguntes, va traslladar al govern municipal que els bellaterrencs veuen aquesta "monumentalitat" com una forma de "prepotència" i "dominació". També va alertar que aquesta acció "ha fet despertar el moviment d'annexió de Bellaterra a Sant Cugat o d'una Bellaterra independent".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.