Cerdanyola ja disposa de l'Agenda Urbana 2030. El ple municipal d'abril, que es va avançar un dia per no coincidir amb l'inici de la campanya electoral aquest dijous, va votar a favor del document proposat pel govern municipal.
L'Agenda Urbana "permetrà dissenyar un full de ruta estratègic i operatiu, amb visió transversal amb l'horitzó 2030; establir estratègies integrals per abordar reptes locals; i millorar el posicionament per a la captació de fons del nou període finançament europeu", segons va explicar la regidora d'Agenda Urbana i Agenda 2030, Conchi Martínez.
El document estableix set reptes, identificats durant el procés d'elaboració del Pla Estratègic de Ciutat: assolir una Cerdanyola inclusiva; sostenible; metropolitana i connectada; innovadora; del coneixement, la ciència i la tecnologia; amb govern obert i col·laboratiu; i sociocultural i esportiva.
Tot i que l'Agenda Urbana va tenir una bona rebuda inicialment, l'oposició també va posar en dubte la capacitat del govern de dur a terme aquestes accions i va titllar el document de "paper mullat". En aquest sentit, el regidor d'Esquerra Republicana, Albert Turon, va alertar que a totes aquestes paraules "cal posar-hi els recursos, la maquinària necessària i una certa convicció". També es va comprometre a "treballar perquè el govern la faci efectiva i no quedi en una simple declaració d'intencions".
El regidor de Guanyem Cerdanyola, Ivan González, qui es va abstenir en la votació, es va mostrar a favor dels punts que presenta el document, però també va deixar entreveure la seva preocupació "davant l'afirmació del govern, que diu que aquest pla permetrà assolir una sèrie d'objectius". González va argumentar-ho dient que "aquest pla no té cap aplicació directa sobre la ciutat" i que "Cerdanyola després d'aquest pla no és més sostenible ni més innovadora".
La regidora d'Agenda Urbana i Agenda 2030 va respondre a les crítiques explicant que "una agenda urbana és un marc estratègic i una aposta de futur" i que precisament serà aquest document el que "ens facilitarà que no es quedin els plans en paper mullat: és posar negre sobre blanc". També va respondre a la queixa del regidor d'En Comú Podem, Pedro Arco, qui va dir que aquesta agenda arribava tard. Martínez, va acceptar el retard en la molts dels temes de sostenibilitat, però "per això és més que necessària aquesta agenda", va sentenciar.
Modificació del reglament del cementiri
El ple també va aprovar per unanimitat inicialment la modificació del Reglament General del Cementiri Municipal, per tal que es puguin atorgar concessions d'ús de les sepultures tipus columbari a aquells veïns de Cerdanyola que s'haguessin trobat amb la necessitat d'inhumar les cendres dels seus difunts i no se'ls hagués pogut concedir degut a la manca de disponibilitat d'aquests tipus de sepultures a causa de les obres de reforma.
Aquesta modificació arriba després de solucionar la deficiència de sepultures un cop efectuades les obres de reforma i ampliació del cementiri municipal.
Albert Turon va expressar que "tot i la necessitat de la reforma, no entenem que a hores d'ara no s'hagi destinat encara un espai de dol gestacional, perinatal i neonatal". Aquesta moció ja s'havia va aprovat fa més de cinc anys per unanimitat.
És per això que la regidora d'Obres Públiques, Eulàlia Mimó, va justificar l'absència d'aquest espai, ja que "en el moment que es va concedir la llicència, no es contemplava, i per això no s'ha pogut fer".
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.