El Parlament es constitueix aquest dilluns amb el cerdanyolenc David González com a diputat

Serà la segona legislatura que el cerdanyolenc és diputat al Parlament de Catalunya

El Parlament de Catalunya es constitueix aquest dilluns sense un candidat clar a presidir la Mesa ni una majoria explícita per elegir-lo. Tot i que el Partit Socialista de Catalunya (PSC) va guanyar les eleccions del 12 de maig i és el grup amb més diputats, 42, l'independentisme, que en suma 59, ha mogut fitxa els darrers dies per intentar barrar-los el pas de la presidència del Parlament i imposar-hi una Mesa "antirepressiva" amb la qual confien convèncer els comuns, que aposten per una majoria d'esquerres.

El ple de constitució començarà a les 16.00 hores i servirà per escollir el president de la cambra, els dos vicepresidents i els quatre secretaris de la Mesa. El president del Parlament és qui, posteriorment, proposa un candidat a president de la Generalitat. 

 

David González, únic cerdanyolenc al Parlament

D'entre els 135 diputats que conformaran el nou Parlament de Catalunya, hi haurà la presència cerdanyolenca de David González, qui també és el regidor i portaveu del PSC Cerdanyola. González formava part de la llista encapçalada per Salvador Illa a les eleccions catalanes, com a número 23 per la demarcació de Barcelona. Serà la segona legislatura en què el cerdanyolenc és diputat al Parlament. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.