Oscar Conde: "El Pla Feminista i el Pla LGTBI no defensa de veritat a les dones"

La irrupció de Vox als ajuntaments catalans, sobretot a l’àrea de Barcelona, ha estat una de les qüestions de la política municipal durant el darrer any

Des del juny de l'any passat VOX va irrompre a l'Ajuntament de Cerdanyola per primera vegada, igual que en molts altres municipis de l'Àrea Metropolitana. Més d'un any després, l'únic regidor i portaveu del partit al consistori, Óscar Conde, fa balanç dels primers tretze mesos de VOX a la política cerdanyolenca. Aquesta entrevista forma part de la sèrie d'entrevistes als portaveus de l'oposició de l'Ajuntament.

Quin diria que està sent el paper de VOX durant aquest any a l'oposició?
Nosaltres seguim treballant en la línia d'intentar d'ajudar a la gent i de preocupar-nos per la realitat dels nostres veïns. Aquest és l'objectiu que nosaltres ens havíem marcat, tot i les barreres que ens trobem.

Quan parla de barreres, es refereix al cordó sanitari que els hi han aplicat els partits del consistori, a excepció del PP?
No, més aviat és una llàstima que algú no valori la nostra feina i que s'aprofiti per a dir que és pel bé de la ciutadania. Només es fixen en el nom del partit i el que no miren realment és si el que està fent aquest partit és bo per a la ciutadania. Penso que durant aquest any hem fet bones propostes, però se'ns posen aquestes traves.

“Penso que durant aquest any hem fet bones propostes, tot i que se’ns posin traves constantment”

I no s'han plantejat per què els hi estan fent aquest cordó?
Mira, si a un altre partit li passés això, no sé com s'ho prendria. Jo crec que mentre un partit sigui demòcrata, ha de tenir la mateixa acceptació que els altres.

Més info: El consistori reforça el cordó sanitari contra l'extrema dreta

Durant aquest any han sigut molt crítics amb els temes de sostenibilitat que s'han dut al ple municipal, com l'Agenda 2030 o la Zona de Baixes Emissions. Creuen que no són necessaris?
Jo penso que aquestes mesures, com per exemple la de posar uns horaris a la ZBE, només serveixen per a privar de llibertat a la ciutadania i per a recaptar. Si realment volen netejar l'aire, el que s'hauria de fer és eliminar aquests vehicles que diuen que són tan contaminants, en comptes de posar-los uns horaris. Si implantem la ZBE, hem de posar altres serveis a canvi, com el transport públic gratuït i ajudes per a comprar-se un altre cotxe.

“Tal i com han plantejat la ZBE, només serveix per a privar la llibertat de circulació i per a recaptar”

Per a aquests serveis que diu, calen impostos i vostès, en més d'una ocasió, s'han manifestat contraris a aquests. També a l'augment de l'IBI i l'IAE per part del govern.
Com bé dius, pensem que l'IBI i l'IEA s'han de rebaixar, perquè creiem que no era el moment d'apujar els impostos quan tenim un romanent, que sobradament es pot utilitzar per a cobrir les despeses de l'Ajuntament. A part, cal estalviar les despeses innecessàries de l'Ajuntament i cal abaixar els sous dels regidors.

L'habitatge és un dels problemes més greus de Cerdanyola. Per a solucionar aquest problema, hi ha partits que aposten per a construir més habitatge i d'altres que creuen que és millor regular els preus del lloguer. En quina posició es troben vostès?
Nosaltres no creiem que hàgim d'estar mirant si cal regular el lloguer o no. Sempre hem defensat que s'ha de construir nou habitatge de protecció oficial i, encara més, tenint l'oportunitat que tenim del Parc de l'Alba. Hem de saber aprofitar aquests terrenys per a poder construir l'habitatge que tant fa falta per al nostre jovent i per a la gent gran.

“Cal construir nou habitatge de protecció oficial, aprofitant l’espai que tenim al Parc de l’Alba”

Fa uns mesos també es van posicionar en contra del Pla Local Feminista. Per què van considerar que no són qüestions prioritàries?
Sí que creiem que és una prioritat un Pla Local Feminista, però creiem que es planteja d'una manera com si fos una guerra entre l'home i la dona, on tots els homes són dolents.

Però no es pot obviar que cada vegada hi ha més violència contra les dones, per exemple.
Evidentment, s'ha de defensar a les dones quan aquestes pateixen aquesta problemàtica i cal prendre unes mesures que actuïn ràpidament. El que no pot ser és que les dones que han rebut aquests maltractaments, vegin que al cap de poc temps aquestes persones estiguin al carrer. Cal ser més durs contra aquests violadors, en comptes de fer un manifest de riure que realment no defensa les dones.

I amb el Pla LGTBI?
Nosaltres respectem aquestes posicions, però no podem compartir que aquest Pla LGTBI es vulgui imposar sobre la resta de la ciutadania. A més, considerem que el manifest LGTBI no és favorable a les dones, perquè legitima a persones que diuen que avui són homes, però demà potser diran que són dones.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.