La secretaria de l'Ajuntament es querella contra l'alcalde per prevaricació

La secretaria general a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès s'ha querellat contra l'alcalde Carles Escolà després de ser expedientada

 

 

 

  

L'àmbit judicial torna a ser protagonista a Cerdanyola del Vallès. Aquest cop, per una querella interposada a l'alcalde de la ciutat. La secretaria general de l'Ajuntament de Cerdanyola, Aurora Corral, ha interposat una querella criminal per prevaricació contra l'alcalde Carles Escolà.

 

 

  

  

"El motiu és que se li hagi obert un expedient informatiu a aquesta funcionària", ha explicat l'alcalde Escolà en roda de premsa el 15 de febrer. Escolà va ser notificat de la querella interposada per la secretaria general l'11 de febrer. En aquests moments, la querella es troba en el procés de diligències prèvies, per tant, ara per ara, no es pot parlar d'una imputació.

 

 

  

  

 

 

 

"Un problema per a la ciutat"

 

  

  

La secretaria general de l'Ajuntament, qui desenvolupa funcions d'assessorament legal i de certificació de les actes i acords del consistori i depèn de l'administració d'Estat, ha interposat la querella contra l'alcalde aquest mes de febrer, després que a mitjans de 2018 s'obrís un expedient informatiu per determinar si hi havia raons suficients per iniciar un expedient disciplinari.

 

 

govern,
L'equip de govern de Compromís ha acompanyat a l'alcalde Escolà en roda de premsa | Mónica García

 

 

  

  

Des del govern municipal, asseguren que la querella "és una mostra de la voluntat de la secretaria d'intervenir en política i desgastar l'alcalde". De fet, aquesta "intervenció en la política" és l'argument que el govern defensa per demanar un expedient disciplinari i mesures sobre la figura de la secretaria general.

 

 

  

  

L'estira-i-arronsa entre la secretaria i el govern va començar, segons ha apuntat Escolà, fa dos anys. El govern assegura que van intentar resoldre la problemàtica a través del diàleg i l'administració local. No trobant solució, expliquen, van demanar a la Direcció General de l'Administració Local i al Ministerio de Hacienda y Función Pública que obrissin l'esmenat expedient disciplinari. Ambdues administracions van respondre negativament, però des de la Direcció General de l'Administració Local, van instar al govern a obrir ells mateixos un expedient informatiu. Dit i fet, van obrir l'expedient i un lletrat extern al consistori cerdanyolenc va concloure, l'octubre de 2018, que hi havia quatre presumptes situacions en què la secretaria s'havia extralimitat de les seves funcions.

 

 

  

  

Aquesta suposada extralimitació de funcions, segons Escolà, hauria comportat una pèrdua de "temps" i de "diners" a l'administració local. "L'exemple més clar és el cas de Cerdanyola Aparca. Teníem el suport del ple i l'empresa i la secretaria va denunciar en un informe suposats delictes que han estat arxivats". En aquesta línia, ha assegurat que les accions de la secretaria no només "són un problema de l'alcalde i l'Ajuntament, sinó que tenen un impacte en el desenvolupament de la ciutat".

 

 

  

  

Així, el govern de Cerdanyola insta a la Direcció General de l'Administració Local a prendre mesures destacant que l'administració estatal "coneix el cas des de fa dos anys". En la roda de premsa del 15 de febrer, Carles Escolà ha estat acompanyat pel seu equip de govern - Ivan Gonzàlez, Elvi Vila, Contxi Haro i Laura Benseny -, i ha comptat amb el suport de diputats al Parlament com Joan Josep Nuet (CatECP), Elisenda Alemany (CatECP) i Maria Sirvent (CUP), els alcaldes de Ripollet i Sabadell, José María Osina i Matías Serracant i l'exdiputada de la CUP, Mireia Boya.

 

 

 

ajuntament
Diputats al Parlament i alcaldes de municipis veïns han mostrat el seu suport a Carles Escolà | Mónica García