Helena Solà condemna la "campanya de desprestigi" a ERC, però diu que "cal depurar responsabilitats"

L'exregidora cerdanyolenca ha signat un article publicat aquest dimecres a La Vanguardia, juntament amb Oriol Junqueres i altres militants, arran de la polèmica dels cartells difamatoris als Maragall

L'exregidora cerdanyolenca i consellera nacional d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Helena Solà, condemna la campanya les "campanyes de desprestigi deplorables" a ERC arran de la polèmica pels cartells contra Pasqual i Ernest Maragall. En un article que publica a 'La Vanguardia' juntament amb Oriol Jonqueres i un grup de militants, asseguren que ni ells ni la secretària general del partit, Marta Rovira, coneixien la "presumpta conjura interna" al partit ni les seves activitats.

Amb aquest article, pretenen començar a passar la pàgina de l'escàndol dels cartells difamatoris, que quatre dels seus integrants van idear durant les eleccions municipals a Barcelona i des del mateix partit es va finançar. Arran d'aquest afer, la cúpula del partit ha obert un expedient disciplinari a cada un dels acusats. Dos d'ells, un de caràcter molt greu i un altre greu, comporten la suspensió temporal de militància. Els altres dos són lleus.

"Qualsevol dimissió o expedient via exprés no pot substituir el coneixement de la veritat per a tots nosaltres i per a la militància", afegeix l'article. En aquest sentit, Solà defensa que "cal que surti tot a la llum i que s'arribi fins al fons de les responsabilitats".

La cerdanyolenca apunta que aquests fets "taquen les sigles d'ERC" i que a partir d'ara "cal actuar amb transparència i amb honestedat, valors que són inherents al partit". La republicana afegeix que "el mal ja està fet, però si volem revertir-lo, aquest és l'únic camí".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.