Què han votat els teus veïns de Cerdanyola a les eleccions europees?

El PSC ha estat el partit més votat en 15 dels 16 col·legis electorals, Junts ha guanyat a Bellaterra i l'extrema dreta creix a Quatre Cantons

El Partit Socialista de Catalunya (PSC) va ser el partit més votat en les eleccions europees del 9 de juny a Cerdanyola del Vallès. Es van imposar en 15 dels 16 col·legis electorals de la ciutat. Una realitat que confirma la victòria socialista a la ciutat, on va obtenir el 36,30% dels vots dels cerdanyolencs. 

En aquest mapa es pot consultar el resultat electoral per cada secció (cal ampliar el mapa).

 

 

Junts guanya a Bellaterra

Junts no va quedar entre els tres partits més votats a Cerdanyola, de fet és la quarta força amb l'11,14% dels suports. Tot i aquesta davallada, els juntaires, han tornat a ser la primera força a Bellaterra. De fet, el Centre Cívic de Bellaterra és l'únic col·legi electoral que no va guanyar el PSC. Allà, la llista encapálada per Toni Comín va aconseguir el 36% dels vots dels bellaterrencs. El PSC tampoc va quedar segon a Bellaterra, una posició que li va arrabassar el Partit Popular, amb el 20% dels vots. Els socialistes van ser tercers.

 

Fontetes i Banús segueixen sent un fortí socialista

Per barris, on el PSC va treure millors resultats va ser a Les Fontetes i a Banús. Al col·legi electoral situat a l'Escola de Les Fontetes els socialistes van superar el 40% dels vots en les tres seccions censals que el conformen. El PSC a Banús també supera el 40% de dels suports en totes les seves seccions censals, fins i tot, n'hi ha una que arriba fins al 50%. 

En aquests dos barris els partits independentistes reben molt poc suport. Sumant els vots d'Esquerra Rupublicana de Catalunya (ERC) i Junts, amb prou feines arriben al 10% dels vots. El suport a Junts a Les Fontetes és el més baix de tota la ciutat: se situa al voltant del 3%.

 

L'extrema dreta creix a Quatre Cantons

L'extrema dreta ha crescut no només a Cerdanyola del Vallès sinó a tot Europa, respecte als passats comicis del 2019. Però hi ha un barri de Cerdanyola en què l'extremisme de dretes ha tingut més pes que a la resta de la ciutat: Quatre Cantons. Al barri situat al costat de l'estació de Renfe VOX ha tingut el 9,9% dels vots.

Però no només VOX ha representat el suport de l'extrema dreta al barri. També l'agrupació d'electors 'Se acabó la fiesta', liderada pel youtuber Alvise Pérez i d'una idealogia ultradretana, va ser votada pel 4,1% dels veïns de Quatre Cantons. Entre les dues formacions sumen el 14% dels vots i converteixen a Quatre Cantons amb la secció que rep més suport de l'extrema dreta a Cerdanyola.

L'antitesi de Quatre Cantons és la secció censal compresa entre el carrer del Camp, el carrer Diagonal, el carrer Sevilla i l'avinguda Roma. Allà VOX va tenir el suport del 2,6% dels vots i inclús van ser superats pel Partit Comunista (3,07%).

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.