L'exalcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, s'enfronta a un judici a l'Audiència de Barcelona acusat de prevaricació i assetjament laboral els dies 14 i 15 de juliol. La Fiscalia demana un any de presó i dotze d'inhabilitació per a Escolà arran de la querella criminal que la secretària general de l'Ajuntament va interposar per prevaricació l'any 2019 contra l'aleshores alcalde.
Acusacions de prevaricació i assetjament laboral
L'any 2019, Carles Escolà i el govern de Compromís feia una roda de premsa per explicar que la secretària general de l'Ajuntament, Aurora Corral, havia interposat una querella criminal per prevaricació contra l'alcalde. Corral va interposar la querella després que a mitjans de 2018, Escolà obrís un expedient informatiu per determinar si hi havia raons suficients per iniciar un expedient disciplinari. La secretària general de l'Ajuntament és una figura pública que desenvolupa funcions d'assessorament legal i de certificació de les actes i acords del consistori i depèn de l'administració d'Estat.
Tres anys després, els dies 14 i 15 de juliol se celebrarà el judici amb peticions, per part de la Fiscalia, de presó i inhabilitació per a l'exalcalde, qui considera que la qüestió s'hauria de resoldre per altres vies: "No té ni cap ni peus que estiguem en aquest punt. És una qüestió que s'hauria de resoldre en un contenciós administratiu".
Escolà acusa la Fiscalia de "persecució política contra aquells qui consideren rivals polítics de l'Estat del règim", assegurant que el Ministeri Fiscal demana més càstig que la persona que ha presentat la querella. "El que ha fet gran aquesta bola és que s'ha ficat pel mig la Fiscalia", assenyala Escolà, afirmant que la mateixa Fiscalia intenta fer-lo pagar "per una causa que es van inventar de l'1 d'octubre on m'imputaven de malversació i desobediència, però va quedar en no res i no va passar la instrucció".
Petició d'absolució
Davant el judici dels pròxims dies, l'exalcalde cerdanyolenc demanarà la lliure absolució i que la qüestió es resolgui en un contenciós administratiu. Carles Escolà considera una mostra de la "qualitat democràtica de l'Estat" que la Fiscalia li demani una reprovació penal més gran que al "ciudadano Juan Carlos Borbón i Borbón, per a qui reconeixen que va evadir impostos i va blanquejar diners, però consideren que no havien de querellar-se i no mereix reprovació penal".
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.