ERC lamenta que no s'hagi conservat l’aigua de les piscines d’estiu

En un comunicat, asseguren que "es tornaran a abocar més de dos milions de litres d’aigua a la claveguera"

El Grup Municipal Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha emès un comunicat, aquest divendres 31 de maig, per a denunciar que l'Ajuntament "no ha pres les mesures necessàries per conservar l’aigua de les piscines d’estiu tot i la moció aprovada al ple per unanimitat". 

Segons afirmen, han comprovat, amb una visita a les tres piscines municipals, que aquestes estan estan buides o en mal estat. Així, critiquen que "el govern del PSC no ha garantit el manteniment de l’aigua a les piscines municipals com s’havia compromès públicament com a mesura d’estalvi d’aigua".

Concretament, assenyalen que "la piscina del Turonet (uns 500 m3) està pràcticament buida; tres de les quatre piscines del Bosc Tancat (2.158 m3 en total) estan completament buides; i la piscina de Montflorit té una gran quantitat de verdet a l’espera d’instruccions per ser posada a punt".

 

Lamenten la falta de previsió

Els republicans asseguren que amb aquesta acció "es tornaran a abocar més de dos milions de litres d’aigua a la claveguera en plena sequera" i lamenten que es torni a "repetir la falta de previsió" de l'estiu passat. Segons indiquen, el juny de 2023, ERC ja va denunciar públicament aquesta situació i "la resposta del govern va ser que era més costós fer el manteniment que renovar l’aigua dels vasos".

El cas de les piscines d’estiu del Bosc Tancat, afirmen "és especialment greu, ja que es va justificar el buidat i posterior reompliment per tasques de manteniment". El fet és que "un any més tard, s’estan tornant a fer reparacions importants de nou", remarquen.

 

Moció aprovada per unanimitat

El grup municipal d’ERC va presentar al ple de novembre de 2023 una moció per instar el govern a prendre les mesures oportunes per tal de preservar l’aigua de les piscines i no haver de renovar-la a principi de temporada. Tot i que la moció va ser aprovada per unanimitat, critiquen que "el govern no ha fet cas de la voluntat democràtica expressada com a un acord del ple municipal".

Posteriorment, els republicans van presentar una nova moció al febrer de 2024 per declarar les piscines d’estiu com a refugis climàtics, insistint en la necessitat d’implementar "tots els sistemes d’estalvi disponibles per minimitzar el consum d’aigua". Aquesta moció també es va 

Més info: El ple aprova per unanimitat declarar "refugis climàtics" a les piscines municipals a l'aire lliure

 

Sequera

Tot i que s'ha rebiaxat l'alerta de sequera, per les pluges de les darreres setamanes, la situació obliga a extremar les mesures d’estalvi d’aigua. Amb tot, ERC considera que "buidar les piscines és absolutament contradictori amb els esforços demanats a la ciutadania, el comerç i restauració, indústria i pagesia".

Els republicans es remeten a l'ordenança municipal per a l’estalvi d’aigua, aprovada el 2013, que a l’Article 6.2 diu:

"No es buidaran les piscines durant la temporada que no siguin utilitzades, per la qual cosa s’haurà de realitzar un manteniment preventiu de forma periòdica. Només es podran buidar les piscines en casos estrictament necessaris per a realitzar actuacions de reparació o manteniment".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.