EN DIRECTE: Les eleccions catalanes 2024 a Cerdanyola

Minut a minut de les eleccions al Parlament de Catalunya

Eleccions a Cerdanyola. FOTO: Artur Ribera
Eleccions a Cerdanyola. FOTO: Artur Ribera

Segueix l'escrutini a través de la web del TOT Cerdanyola

A partir d'aquest moment, el TOT Cerdanyola informarà del minut a minut del recompte de vots a través de la web i les xarxes socials. Segueix els resultats

Es desestima la petició d'allargar la jornada electoral i els col·legis electorals tanquen a les 20 h

Les Juntes Electorals Provincials han decidit no allargar l'horari de les eleccions. Junts i ERC havien demanat que l'horari d'obertura dels col·legis electorals s'allarguessin fins més enllà de les 20 h a causa de les afectacions a Rodalies.

Cerdanyola, a l'espera de les juntes provincials per si es decideix allargar l’horari de votació

La Junta Electoral Central ha passat la pilota de la decisió sobre l’ampliació de l’horari de votació a les juntes provincials. En un escrit de resposta a les territorials, fet després de rebre la petició d’ERC i Junts+ per a allargar el temps per a votar degut als incidents de Rodalies Renfe. A la resolució, la JEC assegura que les juntes electorals podrien prendre aquesta decisió “només excepcionalment en aquells casos en els que disposi de dades que li permetin apreciar que la inexistència de mitjans alternatius per a poder arribar a la mesa electoral dins l’horari legalment previst pugui afectar seriosament el desenvolupament ordinari de la votació”. Llegeix la notícia.

Creix la participació gairebé 2 punts a les 18 h a Cerdanyola

A les 18 h la participació a Cerdanyola del Vallès és del 48,39 %, gairebé dos punts més que en les darreres eleccions al Parlament de Catalunya. L'any 2021, la participació a aquesta hora va ser del 46,49 %.

Així, a les 18 h ja han votat 21.045 persones a Cerdanyola, de les 43.483 que estan cridades a les urnes. L'any 2021 van votar un 55,27% al llarg de tota la jornada electoral, sent una de les més baixes dels darrers anys. Els col·legis electorals estan oberts fins les 20 h.

Anabel Plans i Santi Cayuela, els últims portaveus cerdanyolencs en votar a les eleccions

Entre les 12 h les 13 h els portaveus del Partit Popular, Anabel Plans, i de Comuns-Sumar, Santi Cayuela, han exercit també el seu dret a vot.

La portaveu del PP a Cerdanyola, Anabel Plans, votant a les eleccions al Parlament. FOTO: Cedida

La portaveu del PP a Cerdanyola, Anabel Plans, votant a les eleccions al Parlament. FOTO: Cedida

 

Santi Cayuela també ho ha fet al Pavelló de Guiera.

El portaveu de Comuns-Sumar a Cerdanyola, Santi Cayuela, votant a les eleccions al Parlament. FOTO: Cedida

El portaveu de Comuns-Sumar a Cerdanyola, Santi Cayuela, votant a les eleccions al Parlament. FOTO: Cedida

 

El candidat número 23 a la llista del PSC, David González, ha votat a l'Aulari de Can Serra

El candidat número 23 a la llista del Partit Socialista de Catalunya, David González, ha votat també aquest matí a l'Aulari de Can Serra. El portaveu i regidor del grup municipal del PSC a Cerdanyola, seria l'únic dels quatre cerdanyolencs que es presenten a les eleccions que tindria opcions d'entrar al Parlament, segons les enquestes. 

El candidat número 23 a la llista del PSC, David González, votant a Cerdanyola. FOTO: Cedida

El candidat número 23 a la llista del PSC, David González, votant a Cerdanyola. FOTO: Cedida

 

Junts també demana que s'allargui la votació als col·legis afectats pels talls de Rodalies

Igual que ha fet ERC, Junts també demana a les juntes electorals de Barcelona i Tarragona allargar l’horari de votació als col·legis afectats pels talls de Rodalies.

ERC demana allargar la votació als col·legis afectats pels talls a Rodalies

ERC demana a les juntes electorals de Barcelona i Tarragona allargar l’horari de votació als col·legis afectats pels talls de Rodalies. El partit està preparant l’escrit per adreçar-lo a les juntes corresponents. Un robatori de coure aquest diumenge provoca una afectació generalitzada al servei de Rodalies. La majoria de trens no poden entrar ni sortir de Barcelona i hi ha afectacions a tota la xarxa. El Govern ja ha alertat que aquesta situació afecta el dret de participació i de vot.

Puja 5 punts la participació a les 13 h a Cerdanyola

A les 13 h la participació a Cerdanyola del Vallès és del 28,38 %, més de cinc punts més que en les darreres eleccions al Parlament de Catalunya. L'any 2021, la participació a aquesta hora va ser del 23 %.

Seguiexen votant els portaveus dels grups municipals cerdanyolencs

El portaveu de Junts per Cerdanyola, Joan Sánchez, ha votat a les 11 h a l'Escola Saltells.

El portaveu de Junts per Cerdanyola, Joan Sánchez, votant a les eleccions catalanes. FOTO: Cedida

El portaveu de Junts per Cerdanyola, Joan Sánchez, votant a les eleccions catalanes. FOTO: Cedida

 

El Govern titlla la situació de Rodalies d'"intolerable" i avisa que afecta el dret a vot i participació

La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà, ha titllat aquest diumenge la situació de Rodalies d'"intolerable i inacceptable" i ha avisat que afecta el dret a vot i participació en aquesta jornada electoral del 12-M.

En roda de premsa des del Parlament per l'obertura dels col·legis electorals, Vilagrà ha contrastat justament la normalitat de l'inici de la jornada amb "el caos" de Rodalies. "Ens trobem en aquesta situació cada dia, però avui també i pot afectar el dret a vot", s'ha queixat Vilagrà, que ha demanat al ministre de Transports i Mobilitat, Óscar Puente, que "actuïn i restableixin la normalitat, perquè la situació és greu i intolerable".

La vicepresidenta ha dit que "sens dubte" afectarà el dret a vot i participació i ha lamentat que "avui també" hi hagi incidències coincidint amb una jornada "important". "La notícia del dia és el caos a Rodalies, una vegada més", ha afirmat.

La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà. FOTO: ACN

La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà. FOTO: ACN

 

Segons ha explicat el Govern, les vies afectades són moltes -R1, R2,R3,R4 i R11- i afecta "moltíssimes persones" a Catalunya. "L'afectació al dret a vot podria ser molt gran", ha indicat. Per ara, ha matisat, no tenen més informació al respecte i exigeixen tant explicacions com el restabliment del servei tan aviat com es pugui "pel bé de la jornada de votació".

Comencen a votar els portaveus dels grups municipals de Cerdanyola

El portaveu i regidor d'Esquerra Republucana de Catalunya a Cerdanyola, Íñigo García de Enterría, ha sigut un dels primers en fer-ho: a les 10 h a l'Escola Saltells.

Íñigo García de Enterría votant a les eleccions al Parlament 2024. FOTO: Cedida

Íñigo García de Enterría votant a les eleccions al Parlament 2024. FOTO: Cedida

 

També ja ho ha fet el portaveu i regidor de VOX a Cerdanyola, Óscar Conde.

Óscar Conde votant a les eleccions al Parlament 2024. FOTO: Cedida

Óscar Conde votant a les eleccions al Parlament 2024. FOTO: Cedida

 

Normalitat en l'inici de la jornada electoral a Cerdanyola

Segons informa l'Ajuntament de Cerdanyola, la normalitat ha presidit l'inici de la jornada electoral a Cerdanyola del Vallès. S’han pogut constituir totes les meses sense cap incidència i els col·legis electorals han pogut obrir les seves portes a les 9 hores.

Comença la jornada de votació de les eleccions catalanes

43.483 cerdanyolencs ja poden votar des de les 9 h del matí a les eleccions al Parlament de Catalunya. Tres anys després anys després, Cerdanyola del Vallès, igual que la resta de Catalunya, torna a votar en unes eleccions catalanes, després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, avancés la data dels comicis. 

Els cerdanyolencs i cerdanyolenques voten repartits en 16 col·legis electorals en un total de 75 meses. Els col·legis electorals han obert portes a les 9 h i les tancaran a les 20 h. En el moment de la votació, cada elector ha d’identificar-se amb el DNI, el carnet de conduir o el passaport.