Cerdanyola rebrà 16,5 milions del Pla d'Inversions i el Pla Social aprovat per l'AMB

L'Àrea Metropolitana de Barcelona pretén avançar en la cohesió social i territorial i apostar cap a la transició energètica i digital

El Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat aquest dimarts 25 de juny el Pla d'Inversions Metropolità 2024-2028 i el Pla Social Metropolità 2024-2027, els quals destinaran 378 M€ i 45 M€, respectivament, als ajuntaments metropolitans a favor de la cohesió social i territorial. L'Ajuntament de Cerdanyola, concretament, rebrà 15.588.700,94 euros del primer programa i 896.215,52 del segon.  Aquests programes d'inversió s'emmarquen dins del Pla d’actuació metropolità (PAM) 2024-2027, aprovat el passat mes d'abril. 

L'AMB anuncia un esforç sense precedents, amb un increment molt important dels recursos. En total, es posaran a disposició dels ajuntaments metropolitans 423,15 M€. Aquesta xifra suposa un augment del 25% respecte els plans d’inversions del mandat anterior. El conjunt d’inversions ha estat aprovat amb els vots a favor de tots els grups metropolitans, excepte Vox, que hi ha votat en contra.

Jaume Collboni, president de l’AMB, ha manifestat que aquest Pla “prioritza l’aposta cap a la transició energètica i digital i, igual que la totalitat de les polítiques metropolitanes, se centra a millorar l’equitat social i reduir les desigualtats al nostre territori, contribuint a una àrea metropolitana més justa i pròspera”.

Antonio Balmón, vicepresident executiu de l'AMB Ha afegit que “l’acció de l’AMB per la cohesió social i territorial va més enllà del Pla d’Inversions i que també es materialitza a través de les polítiques d’habitatge o les polítiques de mobilitat sostenible i transport”. En aquest sentit, el Pla posa l’accent en la contribució cap a un model de desenvolupament que aposta per la sostenibilitat ambiental, econòmica i social, alineat amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides

 

Cohesió territorial i millora urbana

El Pla d'Inversions Metropolità, que destinarà 15,5 M€ a Cerdanyola, està format per dos programes. D'una banda, el Programa d’actuacions de cohesió territorial (PACTE), del qual Cerdanyola es beneficiarà amb 5.007.955,66 euros. Aquest té l'objectiu de tirar endevant un desenvolupament urbà sostenible a partir de la intervenció als espais urbans, la dotació d’equipaments públics necessaris, la intervenció en el patrimoni construït, la promoció de la mobilitat sostenible i la millora dels serveis urbans.

D'altra banda, la resta de l'import (10.580.745,28 euros) que rebrà Cerdanyola del Pla d'Inversions vindrà del Programa d’actuacions de millora urbana i social (PAMUS). Aquest programa té a veure amb la millora de l’espai públic, el medi ambient urbà, la infraestructura verda i blava, la mobilitat sostenible, el foment del patrimoni històric i cultural, la digitalització, la transició energètica, l’emergència social i climàtica, la cohesió social, l’habitatge o el foment de l’activitat econòmica.

Pla d'Inversions Metropolità 2024-2028 (per municipis). Taula: AMB

Pla d'Inversions Metropolità 2024-2028 (per municipis). Taula: AMB

 

Pla social

A banda dels programes del Pla d'Inversions, l’AMB té la intenció de "continuar acompanyant les polítiques que gestionen els ajuntaments amb un programa de finançament de marcat accent social". Així, es vol contribuir a "desenvolupar un territori més competitiu, inclusiu, cohesionat, innovador i sostenible" i "combatre les desigualtats socials i de rendes". Des de 2024 fins a 2027, Cerdanyola rebrà 896.215,52 euros per aquest Pla. 

Pla Social Metropolità 2024-2027 (per municipis). Taula: AMB

Pla Social Metropolità 2024-2027 (per municipis). Taula: AMB

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.