Calvet defensa el paper del sector immobiliari i les administracions per a la crisi d'habitatge

El vicepresident de Polítiques Urbanístiques de l'AMB i regidor de Junts a Barcelona va denunciar la "sobreproducció legislativa" i les "exigències a les immobiliàries"

El vicepresident de Polítiques Urbanístiques de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i regidor de Junts a Barcelona, Damià Calvet, va visitar aquest dimarts Can Serraperera per parlar d’habitatge. El que també va ser conseller de Política Territorial i Sostenibilitat, va assenyalar que les solucions a les crisis d’habitatge són de cicle llarg i que “quan hi ha problemes, ens atabalem i cerquem solucions ràpides, com la sobreproducció legislativa que, com s’ha vist, aconsegueix l’efecte contrari i provoca inseguretat jurídica”, deia en referència a l'aplicació de la llei de regulació dels preus del lloguer

Per a Calvet, "s’ha generat un relat sobre pisos buits, grans tenidors, fons voltor, el control de rendes... que ha provocat accions que no han funcionat enlloc dels països més avançats, on han apostat per les mesures fiscals”. Com a exemple, va posar l’exigència als promotors immobiliaris de dedicar un 30% de cada promoció a habitatge protegit, “que ha paralitzat el sector, perquè, si no és viable, no construeixen, hi ha menys oferta i els preus pugen”.

Per això va demanar flexibilitzar, “no eliminar”, aquest 30% d’acord amb el sector, i derogar els topalls que han reduït l’oferta i la qualitat del mercat de lloguer, per exemple bonificant qui llogui per sota de l’índex de preus.

També va defensar que el sector immobiliari “ja soluciona part del problema i, on no arriba, han d’intervenir les administracions”, construint habitatge protegit de lloguer, recuperant ajuts per a col·lectius vulnerables, préstecs públics per a l’entrada a retornar al final de la hipoteca, mesures fiscals, com ja hi havia amb a desgravació de l’habitatge “i els mateixos comptes habitatge que feien els bancs”. Igualment, va reclamar la cessió dels immobles de la SAREB a la Generalitat i als Ajuntaments.

Finalment, va denunciar els intents de desviar l’atenció amb els pisos turístics, “que no són tants i que evidentment cal delimitar-los”, i el lloguer temporal, que “és legal, però pot convertir-se en un problema i per això hem proposat fer un registre i inspeccions”.

Més info: Cerdanyola tanca el 2024 amb 848 € del preu de lloguer i amb la mirada posada a nou habitatge

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.