Bellaterra tira endavant la peatonalització de la plaça, el consultori i el suport a Sant Cugat

La junta de veïns i veïnes de juliol a Bellaterra ha sigut una de les que més expectació ha tingut, degut a la pol·lèmica sobre el possible procés de segregació

Article publicat a Bellaterra Diari

La mobilitat, el nou consultori mèdic que tindrà Bellaterra, la preocupació sobre l'ampliació de l'edifici del CRESA de la UAB i el suport a la Comissió 'Bellaterra és Sant Cugat' van ser els punts més debatuts durant el passat ple de l'EMD de Bellaterra, el 15 de juliol.

En primer lloc, es va aprovar el desviament del trànsit per aconseguir la peatonalització de la plaça del Pi. El projecte, finançat un 80% per la Generalitat i un 20% per l'Ajuntament, no va recollir el vot unànime de tots els partits, a causa d'una rotonda que s'hauria d'ubicar darrera el supermercat.

Un altre dels temes va ser el nou consultori mèdic que es posarà en funcionament al carrer Lluís de Ábalo. Les obres tindran un import de 48.026 euros i, segons va indicar el president, tot el procediment anirà de pressa, així i tot, no saben dir quan es podrà utilitzar. Finalment, va haver-hi polèmica sobre l'ampliació de l'edifici CRESA, un centre d'experimentació animal amb nivell bacteriològic de risc 3, de la UAB. Aquest creixement va encendre les alarmes per la proximitat amb les primeres cases de Bellaterra, que només estaria a 200 metres. Van acordar demanar un informe tècnic jurídic independent per avaluar els riscos per a la població de Bellaterra.

L'últim plat fort va ser el suport unànime que va demanar la Comissió 'Bellaterra és Sant Cugat', una moció presentada pel partit de Gent per Bellaterra en nom de la comissió veïnal. El text el va llegir Miquel Vázquez, president de la comissió veïnal i exvocal de Gent per Bellaterra. En el seu parlament va apuntar que Bellaterra té un problema de "disfunció territorial" amb diverses conseqüències: geogràfiques, logístiques, polítiques i socials. Sobretot va posar èmfasi en l'aspecte econòmic: "Nosaltres estem pagant entre 4.5 i 5 milions d'euros cada any a Cerdanyola i només es reverteix un 50%, amb el cost de l'EMD inclòs".

Demanen que l'EMD respecti el procés judicial de segregació i que doni suport a la comissió. També desvincular el procés administratiu de les possibles negociacions amb l'Ajuntament i anar de la mà amb el canal EMD informa. El ple va comptar amb l'assistència d'un gran nombre de veïns que van parlar de mobilitat, trànsit, el nou conveni amb l'Ajuntament de Cerdanyola, l'annexió a Sant Cugat, la problemàtica amb el Camí Antic i qüestions de transparència.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.