Aposta del consistori per a impulsar els parcs infantils inclusius

La moció presentada per ECR, ECP i el PP va ser una de les dues aprovades al Ple d'aquest dijous; l'altra, la demanda de traspàs de Rodalies per a millorar el servei

El Ple va tirar endavant la moció presentada per ERC, En Comú Podem i el PP en què instava al govern a impulsar la transformació de com a mínim un dels actuals parcs infantils, per convertir-lo en el primer gran parc inclusiu del municipi. La moció destaca que la falta d’espais accessibles, segurs i amb jocs inclusius a Cerdanyola “fa que diàriament moltes famílies hagin de recórrer quilòmetres perquè els seus fills puguin fer una cosa tan bàsica com anar al parc a jugar i relacionar-se”. 

En aquest sentit, la regidora d’ERC, Isabel Cruz, assenyalava que és essencial comptar amb aquests espais perquè “tots els nens puguin jugar i no es trobin discriminats per falta d’equipaments”. La moció també proposa dissenyar un reglament de parcs infantils, consultant-ho prèviament amb les entitats i associacions de persones amb discapacitat. 

Tot i que la moció va ser aprovada amb el vot favorable de tots els partits de l’oposició, el grup de govern es va abstenir, al·legant que tot i que estan d’acord amb el fons de la proposta, no coincideixen eu què “només s’hagi de crear un gran parc inclusiu”: “la nostra aposta és adaptar tots els parcs infantils perquè aquests tinguin elements inclusius”, explicava el regidor d’Espai Públic, Óscar Pons. El regidor es va mostrar convençut que, tot i l’abstenció, podran arribar a una entesa amb la resta de formacions per a tirar endavant aquesta proposta. 

 

Aprovada la moció de Rodalies

També es va aprovar la moció presentada per Junts i ERC, sobre la situació de Rodalies. El text exposat pel regidor juntaire, Joan Sánchez, posava l’ull al mal servei de Rodalies i les incidències continuades. Els dos partits proposants argumenten que "les deficiències a la xarxa de Rodalies són les responsables directes del 51% de les incidències ferroviàries i motiven el 61% dels retards”, afectant directament als usuaris cerdanyolencs.

A més a més, subratllen que en els últims anys hi ha hagut una "desinversió per part de l'Estat": "segons dades de RENFE i ADIF, en els darrers 15 anys, a Catalunya s’ha executat menys del 25% pressupostat en Rodalies, i més del 150% a Madrid", diuen. 

Per això, demanen que es faci "urgentment el traspàs integral de la totalitat dels serveis de Rodalies i Regionals, per tal que siguin gestionats per la Generalitat de Catalunya". 

En contra hi van votar els grups del PP i VOX. Aquest últim, assenyalava, Óscar Conde, que “trossejar la xarxa ferroviària no ajudarà al problema sinó que l’agreujarà”. I es van abstenir el grup de govern i els Comuns, qui indicava que la moció és una mostra més de “la política de qui fa què i com en aquesta lluita entre Junts i ERC al Congrés dels Diputats”, deia Pedro Arco, remarcant que qui més en pateixen les conseqüències són els treballadors immigrants.

L’acusació de partidisme d’Arco, va provocar la resposta dels dos partits proposants. Sánchez feia valdre l’entesa entre ambdós partits per a tirar endavant una moció “que busca millorar el servei de Rodalies per a tothom”. El regidor d’ERC, Albert Turon, en la mateixa línia, negava que s’hagin intentat posar medalles partidistes, “perquè som conscients que Cerdanyola és part afectada d’aquest problema”, amb les dues estacions de Rodalies (Cerdanyola i Cerdanyola-Universitat), que mouen milers d’usuaris al dia i que tenen un potencial enorme de creixement, tal com va anunciar la consellera de Territori, Sílvia Paneque, dimarts passat al Parlament. 

Més info: La Generalitat ampliarà la R1 de Rodalies per a connectar el Maresme amb Cerdanyola-Universitat

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.