Alerta Solidària critica l'Audiència Nacional per voler portar l'Operació Judes al Tribunal Europeu

Martí Majoral, advocat del cerdanyolenc Edu Garzón, denuncia “l’argúcia jurídica” de l’Audiència Nacional com un “intent forçat” per no haver d’amnistiar els CDR

El col·lectiu Alerta Solidària ha carregat contra “l’argúcia jurídica” de l’Audiència Nacional (AN) després que hagi plantejat consultar al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) si l’amnistia es pot aplicar als encausats a la causa coneguda com ‘operació judes’. Entre els CDR acusats per terrorisme hi ha el cerdanyolenc Edu Garzón, a qui la fiscalia demanava 27 anys de presó.

El portaveu i advocat de la defensa, Martí Majoral, assegurava que els dubtes del tribunal espanyol són “falsos” i un “intent forçat” per no haver d’amnistiar els CDR. Així i tot, ha augurat que Europa els exonerarà, i assenyalava que anteriorment ja ha perdonat altres acusats per delictes de terrorisme i sang vinculats a conflictes polítics a França i el Regne Unit. Aquest dimecres a la tarda unes 150 persones, convocades pel grup de suport Detingudes 23S, es van concentrar a Sabadell per rebutjar el nou pas de l’AN i donar suport als CDR.

 

 

"Argúcia jurídica"

Majoral insistia que els arguments amb què l’Audiència Nacional planteja dur una qüestió prejudicial al TJUE són “il·lògics, irracionals i falsos”, i va definir aquest pas com “un intent forçat de buscar una argúcia jurídica per escudar-se en el que sigui per no aplicar la llei d’amnistia”.

Des d’Alerta Solidària estimen que en un període màxim de deu dies la causa arribarà al TJUE, on preveuen que pot estar més d’un any encallada fins que el tribunal respongui si considera preceptiu aplicar l’amnistia. Majoral assegurava que això “allarga el patiment dels investigats i els seus familiars de forma innecessària i acarnissada”.

En aquesta mateixa línia, la portaveu dels familiars, Ester Amiel, lamentava que s’iniciï “un altre periple” judicial per als encausats “sense que puguin pensar en el seu futur”. “Queda clar que la llei d’amnistia és només per a alguns”, afegia.

Més info: La defensa d'Edu Garzón, a la vista prèvia al judici: "Venim a per l'aplicació de l'amnistia"

 

Llei d'amnistia

Alerta Solidària ha definit la llei d’amnistia com un text “ple de trampes” que permet als jutges “aferrar-se a qualsevol coma per dificultar-ne l’aplicació”, però també ha assegurat que dibuixa un escenari de paranys de cara a ERC i Junts, de qui n’ha tornat a critiicar el “cofoïsme infantil” i la “complaença” quan es va aprovar el text ara fa un mes.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.