43.700 cerdanyolencs estan cridats a votar a les eleccions al Parlament Europeu

Cinc anys després, Cerdanyola del Vallès torna a votar en unes eleccions europees

43.700 cerdanyolencs estan cridats a les urnes aquest 9 de juny a les eleccions al Parlament Europeu. Cinc anys després, Cerdanyola del Vallès, igual que la resta d'Europa, torna a votar en unes eleccions europees. Les últimes van ser el 2019 i van coincidir amb les eleccions municipals.

Els cerdanyolencs i cerdanyolenques votaran repartits en 16 col·legis electorals en un total de 75 meses. Els col·legis electorals obriran portes a les 9 h i les tancaran a les 20 h. En el moment de la votació, cada elector ha d’identificar-se amb el DNI, el carnet de conduir o el passaport.

 

Què es vota?

A l'Estat espanyol s'elegiran 61 diputats al Parlament Europeu, dos més que a les eleccions de 2019, d'un total de 720. Aquest augment ve motivat per reflectir els canvis demogràfics que hi ha hagut des de les eleccions de 2019. A les eleccions europees la circumscripció electoral a Espanya és única, l’electorat vota les mateixes llistes a tot el territori.

Més info: Com funciona el Parlament Europeu i quina incidència té sobre Cerdanyola?

 

Històric de les eleccions

Des de 1987, el primer any que va participar-hi l'Estat espanyol, el Partit Socialista de Catalunya (PSC) s'ha imposat al municipi en set dels vuit comicis europeus: les de 1987, 1989, 1994, 1999, 2004, 2009 i 2019. Les uniques eleccions europees que no han guanyat els socialistes van ser les de 2014, quan es va imposar Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) per 100 vots més que el PSC. El següent gràfic mostra els partits que van obtenir representació en cada cita electoral.

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Més informació