43.483 cerdanyolencs estan cridats a les urnes per a les eleccions catalanes

Els cerdanyolencs i cerdanyolenques votaran repartits en 16 col·legis electorals en un total de 75 meses

43.483 cerdanyolencs podran votar aquest 12 de maig a les eleccions al Parlament de Catalunya. Tres anys després anys després, Cerdanyola del Vallès, igual que la resta de Catalunya, torna a votar en unes eleccions catalanes, després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, avancés la data dels comicis. 

Els cerdanyolencs i cerdanyolenques votaran repartits en 16 col·legis electorals en un total de 75 meses. Els col·legis electorals obriran portes a les 9 h i les tancaran a les 20 h. En el moment de la votació, cada elector ha d’identificar-se amb el DNI, el carnet de conduir o el passaport.

 

Qui pot votar?

En aquestes eleccions poden votar les persones de nacionalitat espanyola majors d'edat el dia de la votació empadronades a Catalunya i inscrites al cens electoral. També tenen dret a vot les persones inscrites al cens CERA que resideixen permanentment a l'estranger. Al municipi, podran exercir el dret a vot 43.483 persones. Durant tot el període electoral, a la pàgina web de l'INE es pot fer la consulta d'inscripció al cens electoral.

 

Quin és el meu col·legi electoral?

Cerdanyola comptarà amb 16 col·legis electorals i 75 meses. Els mateixos que a les últimes eleccions. Consulta aquí la llista de col·lègis electorals que hi haurà a Cerdanyola.

 

El vot accessible

Les persones amb discapacitat visual poden ser assistides per una persona de la seva confiança per escollir la papereta i col·locar-la dins del sobre corresponent. Per altra banda, poden optar pel vot accessible, que garanteix el secret de sufragi. Aquest sistema de vot el podran utilitzar persones amb discapacitat visual inscrites en el cens electoral que coneguin el sistema Braille i tinguin reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33% o estiguin afiliades a l'ONCE.

 

Històric de les eleccions

El Partit Socialista de Catalunya (PSC) ha sigut el partit que ha guanyat més vegades les eleccions catalanes a Cerdanyola del Vallès. Tot i això, també Convergència i Unió (CiU), Junts pel Sí (CiU + ERC) i Ciutadans, han sigut alguna vegada els partits més votats en uns comicis catalans a Cerdanyola. En les últimes eleccions al Parlament, el PSC va ser el més votat tant al muncipi com a Catalunya

 

Històric de les eleccions al Parlament de Catalunya (Cerdanyola del Vallès)

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.