Manifestació en solidaritat amb el poble valencià i per demanar la dimissió de Mazón

Entitats i col·lectius de l'esquerra independentista de Cerdanyola es van aplegar a la plaça Francesc Layret amb el lema "Que caiguin. Organitzem la resposta"

Aquest dijous, una setmana després del pas de la Dana que va impactar, sobretot, al País Valencià, diversos col·lectius i entitats de l'Esquerra Independentista de Cerdanyola es van manifestar en solidaritat amb les persones afectades i van demanar la dimissió del president de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón. Fins al moment, les autoritats han confirmat la mort de 211 persones arrel dels temporals.

Al voltant d'un centenar de persones es van concentrar a la plaça Abat Oliba, on s'hi podia llegir una pancarta amb el lema "Que caiguin. Organitzem la resposta", i les entitats convocants van llegir un manifest que demanava responsabilitats davant la tragèdia i feia una crida a la mobilització solidària. 

 

Crítiques per la gestió del govern valencià

El manifest va començar amb un record cap a les víctimes mortals i amb un missatge de "solidaritat cap als familiars i al conjunt del poble valencià". Però, sobretot, es va denunciar la gestió de la tragèdia per part del govern valencià, que "hauria pogut tenir un impacte molt menor".

Les darreres informacions apunten que la delegada del govern espanyol al País Valencià, Pilar Bernabé, va trucar tres cops a la consellera de Justícia i Interior valenciana, Salomé Pradas, per alertar-la del risc de la dana i oferir-li mitjans, hores abans de les inundacions.

Pradas, va admetre aquest dijous que va ser un tècnic qui va informar les autoritats del Centre de Coordinació Operatiu Integrat (Cecopi) el 29 d’octubre a les vuit del vespre de l’existència d’un sistema d’enviament massiu d’alertes als telèfons mòbils de la ciutadania, equivalent al que Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya utilitza per informar d’emergències a la població. Es tracta d’un mecanisme anomenat Es Alert que, segons Pradas, no està regulat als plans del govern autonòmic, i que és “encara un esborrany” pendent d’aprovar al Comitè Nacional de Protecció Civil, però que tot i això es va utilitzar davant del risc que s’esfondrés la presa de Forata.

 

 

Demanen la dimissió de Mazón

Per això, les entitats que van participar de la concentració van demanar la dimissió inmediata de Carlos Mazón i de tot el seu govern i exigir la responsabilitat penal de "totes les empreses que van obligar als treballadors i treballadores a anar o seguir en el seu lloc de treball, quan això representava un risc", van assenyalar.

També van assenyalar a l'estat espanyol, qui al llarg de les darreres dècades "ha ofegat al País Valencià a base de retallades de serveis bàsics i privant-lo de recursos econòmics". Aquesta política "ha permès el creixement urbanistic al marge dels ecosistemes", afegien. 

Més info: Bienvenido Castillo, el camioner de Cerdanyola que portarà el material recollit a La Flama

Més info: Continuen les donacions cerdanyolenques als afectats per la Dana

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.