La IA present en projectes d’innovació d'Eurecat

Eurecat Cerdanyola ha col•laborat amb Teyme Group en projectes d’innovació per al desenvolupament d’un robot automàtic amb intel·ligència artificial

Teyme Group, l'empresa dedicada al disseny, la fabricació i la venda de màquines agrícoles, i el centre tecnològic Eurecat Cerdanyola han desenvolupat solucions tecnològiques que incorporen intel·ligència artificial i robòtica per a l’automatització de processos al camp, en la línia de l’agricultura 4.0, amb l’objectiu d’aportar maquinària més sostenible i productiva al sector.

Aquest procés el que fa és “sensoritzar les nostres màquines, agafar dades i mirar de fer la millor pràctica al camp, així com apostar perquè els processos siguin automàtics”, fent possible que “la màquina decideixi quants litres per hectàrea aplica i, fins i tot, arribar arbre a arbre i a cada zona d'arbre en l'aplicació dels fitosanitaris per a la millor protecció dels cultius”, afirma el director general i conseller delegat de Teyme Group, Ferran Iturbe.

La incorporació d’aquestes tecnologies al camp “contribueix a la millora de l’activitat agrícola, proveint eines per fer front als reptes del sector”, de manera que “permeten aportar precisió a una sèrie de tasques repetitives, reduir costos d’inactivitat, la compactació del sòl i l’exposició humana a productes químics, entre d’altres”, afegeix el director de la Unitat de Robòtica i Automatització d’Eurecat, Daniel Serrano. 

El cap de Robòtica Terrestre de la Unitat de Robòtica i Automatització d’Eurecat, Carlos Rizzo afirma que la hibridació de múltiples tecnologies disruptives “és clau per oferir noves oportunitats a les empreses agrícoles per fer front als desafiaments en matèria d’eficiència, qualitat i productivitat, així com en l’àmbit de la sostenibilitat”.

És el cas del projecte SCORPION, en el marc del qual Teyme Group i Eurecat han contribuït en el desenvolupament d’un robot elèctric totalment autònom per fer els tractaments amb vinya de muntanya, en concret, en el disseny del software de localització i navegació autònoma. En concret, es tracta d’un robot autònom modular, que afegeix valor a petites màquines agrícoles gràcies a l’automatització i l’optimització de tasques de polvorització, utilitzant mètodes ecològics innovadors.

L’empresa i el centre tecnològic han col·laborat també en el marc de Robs4Crops, un projecte per impulsar la incorporació generalitzada de la robòtica agrícola, tant per a empreses productores grans, com per a petites i mitjanes.

Eurecat aplega més de 800 empleats i supera els 69 milions d'euros oferint servei a 2000 empreses 

El centre tecnològic Eurecat aplega l’experiència de més de 800 professionals que generen un volum d’ingressos que supera els 69 milions d’euros anuals i dona servei a 2.000 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors.

Eurecat compta amb onze seus a Catalunya, situades a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona, Amposta i Vila-seca, i amb presència a Màlaga, Madrid i Xile. Així mateix, Eurecat participa en més de 200 grans projectes consorciats d’R+D+I nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb més de 230 patents i 10 spin-off.

El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.