El GREC repassa els 7 anys de l'entitat amb mirada cap el futur

L'entitat local posa l'ull en el futur amb una mirada que compti amb projectes que mantinguin "la voluntat de treballar per recuperar i conservar el patrimoni històric de la ciutat"

El Grup de Recerques i Estudis de Cerdanyola (GREC) va presentar, en un acte celebrat aquest dissabte 25 de maig al Museu d'Art de Cerdanyola (MAC), el seu balanç de la feina que l'entitat ha dut a terme en aquests set anys d'història de la seva entitat, va explicar quins seran les seves passes a partir d'ara i va presentar el seu inventari dels documents que té amb la intenció que aquests puguin ser dipositats al futur Arxiu Històric de Cerdanyola.

L'entitat local posa l'ull en el futur i ho fa amb una mirada que compti amb projectes que mantinguin "la voluntat de treballar per recuperar i conservar el patrimoni històric de la ciutat"

Documents que custodia el GREC

Aquests documents, que són uns 4.000, aproximadament, són en gran part arxius de Jaume Mimó i Josep Maria Cortada (Xane), però també hi formen part, ja, milers de documents aportats per famílies i entitats de Cerdanyola des de que aquesta entitat va començar a funcionar.

L'acte va començar amb la projecció de videos històrics i el documental que tracta de la Masia de Can Valldaura, situada al terme de Collserola. Documental que ha estat realitzat conjuntament amb el Servei Local de Català de Cerdanyola, en el marc del conveni de col.laboració que les dues entitats tenen signat.

Posteriorment, el president del GREC, Juan Antonio Hidalgo i la Maria Pi Maimó (també membre del GREC) van fer repàs del que han fet i de la feina que els queda per fer. A més, també van explicar el motiu pel qual havien trigat massa en fer un acte públic. 

"Des del darrer acte hem continuat amb la tasca de recopilar donacions, digitalitzar, inventariar i difondre el patrimoni documental de Cerdanyola", van comentar des del GREC. Des de l'entitat també van remarcar que al llarg d'aquests anys han creat una nova web, la qual van mostrar i explicar,  i han avançat l'inventari de la documentació que els ha estat donada. Inventari al qual el GREC es va comprometre en el darrer acte públic que el GREC va fer.

Aquest inventari que conté un arxiu que està format en físic (40 caixes de les quals una gran part representa a l'arxiu Mimó) i material digitalitzar. L'inventari conté els avenços en la descripció del contingut de cada caixa, l'assignació de número d'identificació correlatiu i l'assignació de mínimes metadades per la identificació del contingut de la documentació. 

Plans de futur del GREC 

Des del GREC volen continuar consolidant la seva tasca amb la recepció de fons documentals, continuar amb l'inventari, continuar amb la tasca de digitalització de la documentació com posar a disposició de tothom la seva web. També volen centrar-se en donar molta importància al tema de la comunicació. És a dir, difondre els seus continguts a través de la pàgina web, de les xarxes socials, de presentacions, de llibres i difondre també el fons documental recuperat. 

El GREC ha estat i segueix coordinat amb agents locals com són la seva participació en la valoració del pla estratègic de l'Arxiu Municipal de Cerdanyola i col·laborar amb entitats de Cerdanyola com són el Museu d'Art de Cerdanyola, la Taula de Patrimoni, el Festival Internacional de Blues...

Finalment, es va fer un repàs de totes les darreres donacions, entre les quals es troben Pere Costa amb cartells de la primera campanya veïnal que hi va haver a Cerdanyola, la donació de la familia Sastre-González o de la familia Recolons, la documentació antiga del Club Hoquei Cerdanyola, discos de pop-rock, i altres documents. 

"Aquest any si tot va bé farem el tercer any de Nits del Cinema", anunciaven des de l'entitat. Per últim, pel que fa el llibre de l'Albert Lázaro -que es va presentar durant les festes del 2023, es va anunciar que queden pocs exemplars a la venda i que "quan s'esgotin no farem cap més, però es podran comprar per internet".

L'entitat també va posar molt en rellevància digitalitzar els documents ja que "ens permet preservar el propi document". 

 

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.