La Fira Cerdanyola Orienta torna per ajudar els joves a escollir el seu futur acadèmic

Més de 600 estudiants participaran en aquesta iniciativa, que inclou estands informatius, activitats interactives i assessorament personalitzat

L’Ajuntament de Cerdanyola organitza una nova edició de la Fira Cerdanyola Orienta, una iniciativa adreçada als joves que finalitzen l’educació secundària obligatòria i han d’escollir els seus estudis postobligatoris per al curs 2025-2026. La fira se celebrarà els dies 12 i 13 de febrer, de 9 a 14:30 h, al Complex Esportiu Municipal Can Xarau, i comptarà amb la participació de 600 estudiants dels centres educatius del municipi.

Aquesta activitat és l’eix central del projecte OrientaCerdanyola, que té com a objectiu facilitar la transició entre l’ESO i els estudis postobligatoris. El projecte, que es desenvolupa durant tot el curs, inclou també xerrades especialitzades, assessoraments individuals i activitats dirigides tant a l’alumnat com a les seves famílies.

 

Un espai per conèixer totes les opcions formatives

La fira comptarà amb 17 estands d’instituts, centres de formació professional, universitats i altres entitats vinculades a l’orientació acadèmica i professional. Els estudiants tindran l’oportunitat d’informar-se sobre batxillerat, cicles formatius, formació professionalitzadora, universitats i altres itineraris formatius.

Per fer més dinàmica la visita, el Casal de Joves ha organitzat una gimcana basada en casos pràctics, amb la qual els participants podran optar a diversos premis, com un patinet elèctric, auriculars i un altaveu. A més, hi haurà un joc d’orientació en què els estudiants amb millor puntuació entraran en el sorteig d’un sopar o dinar per a quatre persones en un restaurant de la ciutat.

 

Un acompanyament integral per a l’alumnat i les famílies

A banda de la fira, el projecte OrientaCerdanyola inclou altres iniciatives per garantir que l’alumnat tingui tota la informació necessària per prendre decisions sobre el seu futur acadèmic i professional. Al llarg del curs, s’han realitzat xerrades d’autoconeixement i monogràfics sobre itineraris formatius.

A més, durant els mesos de febrer i març, els instituts acolliran xerrades específiques a càrrec d’experts d’Unportal, un recurs que facilita la cerca de l’oferta formativa i que l’Ajuntament posa a disposició dels estudiants de manera gratuïta. També s’organitzaran xerrades per a famílies, tant als centres educatius com en una sessió oberta al Casal de Joves, el 3 d’abril a les 18:00 h.

Finalment, durant els mesos de març i abril, les orientadores del Casal de Joves oferiran assessoraments individuals als instituts, per atendre les consultes i dubtes de l’alumnat que necessiti suport addicional en el seu procés de decisió acadèmica.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.