L'estudiantat de Cerdanyola s'afegeix a la vaga convocada aquest divendres

L'alumnat del segon cicle d'ESO, Batxillerat i FP exigeix més informació sobre la nova selectivitat

El Sindicat d’Estudiants ha convocat una vaga aquest divendres 11 d’octubre amb un objectiu clar: demanar que es publiqués de forma immediata com serà la nova selectivitat i el model de les PAU. 

Fa uns dies, en una publicació a les xarxes socials, afirmaven que el Ministeri d’Educació i la conselleria està “jugant amb la nostra salut mental i el nostre futur” i exigeixen saber com seran les proves.  L'estudiantat assegura que encara no tenen cap concreció sobre els nous exàmens. Per aquest motiu,  una crida a tots els alumnes d’ESO, batxillerat i FP a mobilitzar-se.

Una crida que, pel que ha pogut saber el TOT Cerdanyola, ha comptat amb un alt seguiment, excepte a l'Institut El Gorgs ja que segons han informat des de l'equip directiu a aquest mitjà, l'alumnat "no ha estat autoritzat a fer vaga". 

Pel que fa la resta d'instituts cerdanyolencs, el TOT ha pogut saber que en el cas de l'IES Forat del Vent entre l'alumnat de 3r d'ESO i 2n de batxillerat ha fet vaga un 73'6%. Els que més han participat, ja que eren els més afectats, ha estat a 2n de batxillerat amnb una participació del 94,2%. 

D'altra banda, a l'institut Jaume Mimó, a tercer i quart d'ESO la participació ha estat del 95% i a Batxillerat i cicles formatius un 98%. Per últim, a l'institut Banús la vaga s'ha fet a batxillerat amb "un suport majoritari". A hores d'ara, on es desconeix com ha estat el seguiment a la vaga és a l'Institut Pere Calders

El sindicat critica “una dura repressió policial” a la manifestació feta fa uns dies a Múrcia 

Des del Sindicat també han criticat que la manifestació que es va fer fa uns dies a Múrcia per aquest mateix motiu, acabés amb “una dura repressió policial” als estudiants que van participar-hi. En aquest sentit, demanen la dimissió del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska.

Què se’n sap fins ara?

Segons avancen alguns mitjans, en la selectivitat del 2025 hi haurà un únic model d’exercici per assignatura i, per tant, els alumnes no podran escollir entre dues opcions, com fins ara. Tot i això, sí que es permetrà triar algunes preguntes dins l’exercici. A les proves tampoc no hi haurà lectures obligatòries en català i castellà i cada centre podrà escollir els llibres que vulgui. Es farà una anàlisi de text que permeti veure el judici crític i la comprensió literària, així com els coneixements literaris.

Els exàmens, de model únic, hauran d’incorporar un mínim del 20 % de preguntes no memorístiques, que s’hauran de respondre obligatòriament. A més les faltes d’ortografia, la presentació i la coherència del discurs poden fer baixar la nota fins a dos punts.

Més info: Ja hi ha dates per la Selectivitat 2025 a Catalunya

 

Els exàmens es coneixeran a finals d’octubre

El Departament de Recerca i Universitats s'ha compromès aquest divendres a penjar un model d'examen de cada una de les 35 matèries de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) abans que acabi octubre. La coordinadora de les PAU, Pilar Gómez, ha respost així a les crítiques dels estudiants per no disposar encara dels models amb els canvis de la nova normativa estatal. Gómez ha insistit que el resultat de les PAU depèn d’haver fet “bé” el batxillerat, rebaixant així la importància de si hi ha un model d’examen o un altre.

Ha afegit que s’està acabant de valorar quant restaran les faltes ortogràfiques però ha dit que en tot cas, a Catalunya, l’alumne en sortirà beneficiat perquè fins ara no hi havia límit a castellà i català i ara pot ser de màxim dos punts.

Els estudiants, però, afirmen que si dilluns vinent no tenen més informació sobre les proves, convocaran més mobilitzacions per al proper 18 d’octubre.

 

 

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.