Aquest dijous 23 de novembre es celebrarà la 10a Nit de Cerdanyola Empresarial a l'Hotel EXE de l'Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Un esdeveniment en què hi assistiran diversos representants de l'àmbit empresarial de la ciutat i en què es lliuraran alguns reconeixements a aquestes empreses, a més de la Beca Rotary a l'Emprenedoria Jove. Jaume Maranges és el president de l'associació Cerdanyola Empresarial des del 2018.
Quina és la tasca de Cerdanyola Empresarial?
Som una associació empresarial transversal que donem una sèrie de recursos a les empreses de tots els sectors de Cerdanyola. Sobretot, el que fem és fer d’intermediaris entre l’empresa i l’administració pública. Ara mateix, tenim 120 empreses de Cerdanyola associades.
En els últims mesos s’ha anunciat que vindran a Cerdanyola algunes grans empreses, com per exemple Penguin Random House. Què significa pel municipi que s’estableixin aquestes grans empreses?
Primer de tot, aportaran llocs de treball i impostos al municipi. Però sobretot, donaran a conèixer Cerdanyola a l’exterior, tant a nivell nacional com internacional. Que Penguin Random House tingui el magatzem logístic de tot Europa a Cerdanyola, fa que posi la ciutat al mapa.
I què comporta, a nivell empresarial, tenir al municipi una gran institució com és la Universitat Autònoma de Barcelona?
La Universitat Autònoma de Barcelona és un centre de recerca i això fa que d’allà surtin moltes start-ups. Després, aquestes empreses emergents poden anar creixent i establir-se a Cerdanyola, en llocs com el Parc Tecnològic o el Parc de l’Alba. Tot i això, que tenim aquests grans pols de coneixement, cal ajuntar-los i que no visquin a la seva bombolla.
Doncs, cap a quina direcció caldria anar?
Des que es va establir l’UAB a Cerdanyola, aquesta ha sigut una ciutat que s’ha anat transformant cap a la indústria tecnològica i del coneixement. A partir d’aquí, el que hem d’aconseguir és aconseguir interrelacionar aquests hubs de coneixement amb l’empresa privada per a dinamitzar l’economia en tots els sentits.
I amb la ciutat i el comerç local de Cerdanyola?
La veritat és que intentem crear acords de col·laboració amb l’associació de comerciants, però és complicat perquè moltes de les persones que treballen a les grans empreses de Cerdanyola, situades al Parc de l’Alba, al Parc Tecnològic o al Polígon de La Clota, no viuen al municipi. Llavors, és molt difícil que aquests treballadors participin d’aquesta economia local del nucli urbà de Cerdanyola.
Per què passa això?
Principalment, perquè a nivell de mobilitat és molt difícil entrar al nucli urbà de Cerdanyola. Fins i tot, a vegades, des del Parc de l’Alba o el Parc Tecnològic és més fàcil pels treballadors anar a dinar o a comprar a Sant Cugat, que no pas al centre Cerdanyola. Això és perquè Cerdanyola està pensada per sortir de la ciutat i no per entrar-hi. Aquesta gent venen a treballar als afores de la ciutat i després se’n van cap a casa seva.
Per últim, aquest dijous la Nit de Cerdanyola Empresarial arriba a la 10a edició. És un esdeveniment consolidat ja a la ciutat?
Sí. No només s’ha consolidat a la ciutat, sinó també al territori. Serem uns 200 convidats entre representants d’empreses privades, de l’administració pública i dels agents econòmics i socials de Cerdanyola i de tota la comarca. El món empresarial estarà representat per tots els estaments, des de l’UAB, fins a la Cambra de Comerç de Sabadell i la de Terrassa, passant pel Parc Tecnològic, el Parc de l’Alba o el Sincrotró d’Alba, entre d’altres.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.