El Patronat d’Eurecat ha aprovat el seu nou Pla estratègic per als pròxims tres anys, que inaugura una nova etapa del centre tecnològic, enfocada en l’impuls de tecnologies transformadores per superar els actuals reptes empresarials i socials. L’inici del nou període estratègic coincideix amb el desè aniversari del centre tecnològic cerdanyolenc, una fita simbòlica que el centre ha volgut aprofitar per renovar i enfortir el seu compromís com a agent tecnològic clau del país i motor d’innovacions que milloren la productivitat, la competitivitat empresarial i el benestar dels ciutadans.
En paraules del director general d’Eurecat, Xavier López, “en el món actual la competitivitat dels territoris està lligada a la innovació i, alhora, la innovació ha d’estar compromesa amb el benestar i la prosperitat social”. Des de la perspectiva dels grans reptes globals, com ara la crisi demogràfica i climàtica, la dimensió geoestratègica de les tecnologies, l’accés als recursos i les desigualtats socials, “amb el nou Pla estratègic, Eurecat es replanteja com pot servir millor a les empreses, a l’economia, a les administracions i, en definitiva, a la societat i al planeta, per construir un futur més pròsper per a tothom”, subratlla el director general d’Eurecat.
Reptes globals i creixement
El nou Pla estratègic estableix missions tecnològiques alineades amb quatre reptes globals que requereixen solucions tecnològiques transformadores a llarg termini: la salut i el benestar al llarg de la vida, l’autonomia industrial i la sobirania tecnològica, la qualitat ambiental i la resiliència climàtica, i la nova era digital. “Aquests són reptes que, per la seva complexitat, persistència, projecció i impacte, requereixen aproximacions creatives, multidisciplinàries, sistèmiques i de convergència tecnològica”, indica Xavier López.
Des del punt de vista intern, Eurecat preveu continuar creixent i assolir 100 milions d’euros d’ingressos i una plantilla de 1.100 persones l’any 2027 i invertir un total de 24 milions d’euros en infraestructures tecnològiques capdavanteres durant els tres anys de vigència del pla. Segons assenyala el president d’Eurecat, Daniel Altimiras, “com a centre tecnològic sense finalitat de lucre, quan parlem d’ingressos i inversions a Eurecat parlem de diners que es dediquen a la generació de coneixement i tecnologies noves que es transfereixen al teixit productiu, generant valor i impacte positiu en l’ecosistema i que ens fan més competitius com a país”.
En aquest sentit, un dels objectius estratègics del nou pla “és la consolidació d’una cultura organitzativa moderna, d’alta eficiència i sostenible i d’un entorn que afavoreixi el desenvolupament professional, que sigui un pol d’atracció de talent expert i incidirà també en el seu posicionament com a centre de recerca aplicada i innovació capdavanter d’Europa”, destaca.
Actualment, Eurecat aplega l’experiència de més de 800 professionals que generen un volum d’ingressos que va superar els 69 milions d’euros l’any 2024 i participa en més de 200 grans projectes consorciats d’R+D+I nacionals i internacionals d’alt valor estratègic en tecnologies digitals, industrials, biotecnològiques i en matèria de sostenibilitat.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.