Punt i a part d'un Roser de Maig multitudinari

El dilluns 2 de maig s'ha posat punt final als quatre dies forts d'activitats de la Festa Major cerdanyolenca

La Festa Major del Roser de Maig de Cerdanyola del Vallès ha tancat els quatre dies forts d'activitats festives. El dilluns 2 es va viure la darrera jornada coincidint amb el festiu local. Tot i que ja han passat els quatre dies forts de la Festa Major, el programa d'activitats continua amb propostes que s'allarguen fins a finals del mes de maig. 

Més info: PROGRAMA: Continuen les activitats del Roser de Maig a Cerdanyola

Concerts i piromusical multitudinaris

El Roser de Maig de 2022 ha estat el primer després de la pandèmia que s'ha viscut sense restriccions. Així, s'han recuperat les imatges de multituds participant a activitats com els concerts del Parc del Turonet, amb gent inclús als carrers del voltant, el Piromusical recuperat o el Mercat Modernista.  

Més info: FOTOS: Les millors imatges de la Festa Major del Roser de Maig 2022

El concert amb més afluència de públic va ser el de La Oreja de Van Gogh el dissabte 30 d'abril. Un dia després, Nancys Rubias i Fangoria també van veure ple el Parc del Turonet. També van estar acompanyats per grans quantitats de persones els Joves Diables al Correfoc, els Castellers o l'Esbart de Sant Marçal en les seves exhibicions.

 

Activitats infantils

També gràcies a l'eliminació de les restriccions, els infants han pogut participar en diferents activitats impulsades per entitats de la ciutat com el rocódrom del CEM Cerdanyola, els tallers de cultura popular o el photocall d'Afocer, entre d'altres. 

Activitats infantils, culturals i esportives el matí de dissabte del Roser de Maig. FOTO: Nora Muñoz Otero

Activitats infantils, culturals i esportives el matí de dissabte del Roser de Maig. FOTO: Nora Muñoz Otero

 

Dilluns ha estat el dia especialment dedicat a les activitats familiars. El Parc Xarau ha acollit la Festa Major infantil on han participat infants amb els respectius pares o avis en les diverses activitats organitzades. Aigües de Barcelona ha preparat quatre tallers aquàtics per jugar i alhora fer pedagogia sobre la importància d'estalviar aigua. A més, el personal de l'empresa de gestió d'aigua ha mostrat als infants de manera interactiva quin és el cicle per potabilitzar l'aigua. En una ocasió, la Martingala Band ha entrat al recinte del taller a tocar música i fer malabarismes.

Al solà de terra s'ha instal·lat el colors de monstre a càrrec de la companyia Tombs Creatius: jocs de fusta decorats amb temàtica mostres que consistien a fer servir les habilitats amb les mans i els peus per fer arribar la pilota al final d'un laberint. A més, s'ha fet un torneig de partides ràpides d'escacs. Catalonia Fundació Creativa ha organitzat també un taller de construcció de maraques amb arròs.

Participació de les entitats

Les entitats locals han tornat a ser part important del programa d'activitats de la Festa Major. Així, s'han fet activitats com el correfoc i el contrapregó dels Joves Diables, la Baixcarnyola, actuacions i tallers de cultura popular amb els Castellers, la Colla Gegantera, l'Esbart de Sant Marçal i l'Agrupació Cultural Sardanista, concerts de l'Aulos i l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès o el concurs de paelles amb la Comissió de Festes de Sant Martí, entre altres.

Més info: FOTOS: Matinal de cultura i paelles

Respecte a la presència de les entitats, els Joves Diables van carregar contra el govern local en el seu contrapregó criticant l'organització de la Festa Major: "Les nostres previsions s'estan complint, i no us estranyi que les entitats anem morint. Us importa una merda les entitats, només us importa tenir una gran festa", van dir. En la mateixa línia, van demanar més subvencions per tal de tenir "unes entitats en condicions".

Més info: El Contrapregó dels Diables critica la Festa Major i les decisions del govern local

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Més informació